Šta nude političari, a šta je potrebno građanima?

LESKOVAC

Na kafi sa građanima, inicijativa koju su Regionalna informativna agencija JUGpress i Nova Naša reč  sprovodili u proteklim mesecima, jeste bila prilika da saznamo šta žele naši sugrađani da uradi vlast koja raspolaže i njihovim novcem u budžetu.

Građani uglavnom žele da budu zadovoljene njihove osnovne potrebe u gradu, ulice bez rupa, , što znači dobro urađeno asfaltiranje, ne “krpljenje”, isti tretman za one koji žive u centru grada i malo dalje od centra.

U suštini, smatra Olivera Kostić, jedna do naših sugrađanki sa kojom smo pili kafu, sve se svodi na neki predizborni marketing, bez obzira na to kada su izbori.

Građani nam prenose svoj utisak da vlast gleda da zadovolji svoje glasače a onda ispada da su građani, koji ih ne glasaju, građani drugog reda.

Lepo je kad se uređuju i sređuju najprometnije ulice, ali ne treba zaboraviti i one manje gde živi nekoliko porodica i koje nikada nisu ni bile asfaltirane, kao što je ulica Milana Dimitrijevića. Komšije u toj ulici često pričaju da će svi da glasaju za onog ko im asfaltira ulicu, tako da…, rekla nam je Olivera.

Oliverin predlog podržava i Nataša Radenković, koja i sama živi u takvoj ulici. Ona kaže da se dešava da se prometne ulice stalno krpe i prekrpljuju, što je odraz nekvalitetnog rada. Glavna ulica u Leskovcu je urađena 1986. godine i još uvek se “drži”, što je dokaz da kad nešto dobro uradite to opstaje…

-Mislim da bi trebalo, kao što smo imali nekad, ponovo uvesti i gradski prevoz. Nekadašnji „Jugekspres“ je imao 7-8 linija koje su povezivale prigradska naselja i najbliža sela sa centrom grada,- objašnjava ona.

Jovan smatra da je nedopustivo da ulice koje su, zapravo, blizu centra ali nisu glavna ulica, budu ovoliko zapuštene.

-Neverovatno je da vi od Podvorca do opštine nemate nijedu kantu za đubre. A to je samo sitnica. Nas su nekada, kad smo bili deca, učili da papire bacamo u korpe za đubre. Ali, vi sada nemate korpe u ulicama van glavne. Gde da građani bacaju đubre,- pita Jovan.

Miloš smatra da se lokalna vlast nedovoljno računa vodi o obezbeđivanju radnih mesta za ljude u leskovcu.

-Ovde se hvale nekim fabrikama koje su doveli, u kojima ljudi rade za 30.000 mesečno. Da li to znači da političari nas gledaju jedino kao jeftinu radnu snagu bez ikavih prava?- ogorčen je Miloš.

Kaže da na svom slučaju zna da, ako imate više od 45 godina vrlo teško možete da nađete posao u Leskovcu, a da to nije fizikalisanje.

Nevena putuju svakog dana na posao iz jednog sela u okolini Leskovca.

Ogorčena je na privatnog prevoznika koji ne poštuje red vožnje niti propisanu cenu karte.

I.S – Lj.S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*