Klanica “Marinković” kupila deo bivšeg Jugekspresa: Šta će tamo da rade, ne znaju (još uvek)

Jedini ponuđač na današnjoj javnoj licitaciji Klanica “Marinković” iz Dobrotina kupila je lokaciju bivšeg Jugekspresa sa objektima (KP 15229/1 KO Leskovac) za više od 75 miliona dinara a vlasnik Novica Marinković kaže da još ne znaju šta će da rade na tom prostoru.

Poslušajte šta je sve rekao:

vlasnik-Klanice-Marinkovic-Novica-Marinkovic.mp3Preuzmi

Na pitanje rednice JUGpressa kako je moguće da ulože više od 75 miliona u nešto a ne znaju šta će tu da bude, Marinković je rekao da “imaju nekoliko ideja” ali da još ne znaju šta će tačno biti na toj lokaciji.

On tvrdi da klanica tu “sigurno neće biti”.

Marinković je rekao i da njegova klanica najveću količinu “sirovine” ( tovnu junad i stalo) otkupljuje u radijusu od 100 kilometara, da uvoze i meso iz nekoliko zemalja Evrospke Unije za koje tvrdi da je strogo kontrolisano, naročito kada su u pitanju rokovi trajanja.

Tvrdi i da među tim kupljenim mesom iz inostranstva nema onog od stoke hranjenje GMO hranom i da to takodje kontrolišu “Na proizvodnoj traci.

Rekao je i da je najveći problem naći radnike ali tvrdi da su uslovi u njhovoj klanici za rad i plate “odlični” .

Od ovog novca neće biti isplaćene zaostale plate nekadašnjim radnicima Jugekspresa a šefica Odeljenja za imovinsko pravne poslove Aleksandra Spasić je rekla da grad nema nikakve obaveze prema tim ljudima.

Evo šta je sve rekla:

sefica-Odeljenja-za-imovinsko-pravne-poslove-Aleksandra-Spasic.mp3Preuzmi

Ona je dodala da je grad Leskovca iz budžeta kupio zemljište i objekte koji su danas prodati ali nije znala da nam kaže po kojoj ceni je grad to kupio.

Klanica “Marinković” je plac ukupne površine 21. 269 kvadratnih metara kupila po početnoj ceni od 75. 772.149 dinara.

Na njemu se nalaze dva objekta površine 2.859 i 884 kvadratna metra i građevinsko zemljište, od 17.796 kvadrata.

Ponudu za učešće u javnoj licitaciji poslala je samo Klanica “Marinković“ iz Navalina, pa je i prodata po početnoj ceni od 75 miliona 772 hiljade 149 dinara:

Grad Leskovac je 2015. godine kupio preduzeće Jugekspres po ceni od 39.750.000 dinara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*