Podeljene subvencije za poljoprivrednike

LESKOVAC

Prijemom za poljoprivredne proizvođače iz krajeva Leskovca kojima je prethodnih godina organizovana podela subvencija u sali Skupštine grada Leskovca zvaniočno je okončana ovogodišnja dodela poljoprivrednih subvencija. Gradonačelnik Goran Cvetanović izrazio je žaljenje što se zbog trenutne epidemiološke situacije nije susreo sa 994 poljoprivrednika koji su ostvarili ove godine pravo na podsticajna sredstva.
-Ipak smo odlučili da održimo konferenciju sa predstavnicima svih šest područja grada kako ne bismo prekidali tradiciju. Poljoprivrednici se čitave godine bave jednim izuzetno plemenitim, ali u isto vreme neizvesnim i teškim poslom i zato grad Leskovac sledeći republiku nastoji da ulaže u oblast poljoprivrede sve više sredstava. Ove godine me je prijatno iznenedio rekordan broj prijava za subvencije jer je to pokazatelj da smo uspeli da ostvarimo dobru saradnju sa vlasnicima fabrika na otvorenom i stekli njihovo poverenje. Zato smo ove godine umesto planiranih 30 miliona dinara krenuli sa 34,5 miliona, povećali skoro za 5 miliona, kako bismo svim zainteresovanim, vrednim i marljivim poljoprivrednim proizvođačima uspeli da odobrimo subvencije.-
U ime poljoprivrednika zahvalio se Srđan Veličković, koji je rekao da njegovo gazdinstvo obrađuje oko 50 hektara zemlje.
-Bavimo se ratarstvom, povrtarstvom i plasteničkom proizvodnjom. Ove godine smo aplicirali za subvencije i dobili 100.000 dinara za bušenje bunara. Upotrebićemo ih za naš dalji rad i razvoj proizvodnje. Voleo bih da se sredstva i dalje povećavaju i želim sve najbolje svojim kolegama poljoprivrednicima.-

TRADICIONALNI OBILAZAK ZAPOSLENIH U GRADSKOJ UPRAVI

Gradonačelnik Goran Cvetanović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović obišli su kancelarije zaposlenih koje se nalaze u sedištu grada, dok su zamenica gradonačelnika Ana Janković Stojanović i načelnik Gradske uprave Miloš Cvetanović sa saradnicima posetili zaposlene u „Osmospratnici“, odnosno sva odeljenja koja funkcionišu u okviru Gradske uprave i JP „Urbanizam i izgradnja“ čije su prostorije u ovoj zgradi. Ovim vidom obilaska već godinama, po tradiciji, najviši duđžnosnici grada svim zaposlenima u lokalnoj samoupravi čestitaju novogodišnje i božićne praznike i požele sve najbolje u 2021. godini.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je prvog radnog dana u 2021. godini održao i sastanak sa direktorima javnih i javno komunalnih preduzeća, direktorima ustanova, načelnikom i šefovima odeljenja Gradske uprave grada Leskovca. Na sastanku su sumirani rezultati ostvareni u protekloj 2020. godini i govorilo se o planovima za tekuću 2021.

I.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*