Mirna jesen na fudbalskom “Istoku”

LESKOVAC

    Disciplinski sudija Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, Ivan Nikolić iz Leskovca, koji se na ovoj ni malo lakoj funkciji nalazi već više godina, po običaju bio je ekspeditivan, i svoj izveštaj za jesenji deo sezone uradio čak pre roka, prezentirajući ga potom i nadležnim organima saveza na usvajanje. U fokusu ovog iskusnog fudbalskog radnika bila je Srpska liga “Istok" i tri zone: “Jug", “Istok" i “Zapad" i, kako smo mogli primetiti, jesenji deo prvenstvene sezone protekao je uglavnom u granicama sportske korektnosti i manjkavostima koje su se javljale i u prethodnim godinama.
 - Analizirajući jesenja zbivanja na fudbalskom “Istoku" uglavnom možemo biti zadovoljni svim onim što se dešavalo na sportskim terenima, mada ne znači da nije moglo da bude i bolje. Moja su nadanja da će drugi deo prvenstvene sezone, koji je po običaju mnogo teži, proći takođe na zadovoljavajući način, tu najveću pomoć očekujemo od samih klubova, koji moraju biti nosioci svega onoga što sportu pripada, a to je sportski fer plej koji mora biti primaran u svakom trenutku i gotovo na svim terenima fudbalskog “Istoka", - kaže disciplinski sudija FSRIS, Ivan Nikolić.

• SRPSKA LIGA “ISTOK”:

   U jesenjem delu takmičarske sezone 2019/20 ukupno su isključena 32 fudbalera, od kojih su 28 kažnjeni zabranom igranja na jednoj utakmici, 1 je kažnjen zabranom igranja na dve utakmice, 2 je kažnjeno zabranom nastupa na tri utakmice, dok će jedan fudbaler prinudno pauzirati u pet prvenstvenih kola.
  Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 11 disciplinskih mera, od čega, u 4 navrata opomene, 6 novčanih kazni i jedna zabrana vršenja funkcije trenera u na 2 (dve) utakmice.
  Klubovi su sankcionisani ukupno 33 puta i to sa 33 novčane kazne (25 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici i 8 po ostalim osnovama) i FK Temnić kaznom odigravanja dve prvenstvene utakmice na svom igralištu bez prisustva publike. 

• ZONA “ZAPAD”:

   U jesenjem delu takmičarske sezone 2019/20 ukupno su isključena 32 fudbalera, od kojih je 15 kažnjeno zabranom igranja na jednoj utakmici, 12 su kažnjena zabranom nastupa na dve utakmice, 1 zabranom igranja na tri utakmice, 2 prinudnom pauzom na 4 meča, 1 kaznom od šest utakmica zabrane nastupa, dok je jedan fudbaler kažnjen vremenskom kaznom zabrane igranja u trajanju od dva meseca.
   Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno 6 disciplinskih mera, od čega, u svih 6 navrata novčane kazne.
  Klubovi su sankcionisani ukupno 39 puta i to sa 30 novčanih kazni (18 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici), 12 po ostalim osnovama i u 9 navrata opomene.

Oduzimanjem po jednog boda kažnjeni su FK Mačkovac, FK Juhor i FK Jastrebac (VŠ).

• ZONA “ISTOK”:
U jesenjem delu takmičarske sezone 2019/20 ukupno su isključena 35 fudbalera, od kojih su 27 kažnjena zabranom igranja na jednoj utakmici, 5 su kažnjena zabranom nastupa na dve utakmice, dok su samo 3 fudbalera sankcionisana sa po tri utakmice prinudne pauze.
Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno samo 4 disciplinske mere, od čega, u svim slučajevima novčane kazne.
Klubovi su sankcionisani ukupno 45 puta i to sa 34 novčanih kazni (17 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici), i 17 po ostalim osnovama, kao i 11 izrečenih opomena, još FK Slatina, FK Jedinstvo (PI),-oduzimanjem po jednog boda i FK Balkanski- oduzimanjem ukupno tri boda od ukupno osvojenih bodova zbog nastupa sa igračem bez prava igranja.

• ZONA JUG:

   U jesenjem delu takmičarske sezone 2019/20 ukupno su isključena 32 fudbalera, od kojih su 13 kažnjeno zabranom igranja na jednoj utakmici, 12 je kažnjeno zabranom nastupa na dve utakmice, 4 su kažnjena sa tri utakmice prinudne pauze, 2 igrača su propustila po četiri prvenstvena meča i jednom je izrečena vremenskla kazna od dva meseca zabrane nastupa.
   Prema službenim licima klubova (trener, pomoćni trener, lekar, fizioterapeut i službeni predstavnik) ukupno je izrečeno samo 8 disciplinskih mera, od čega, u svih 8 navrata novčane kazne.
    Klubovi su sankcionisani ukupno 45 puta i to sa 31 novčanih kazni (21 zbog izricanja pet i više javnih opomena na istoj utakmici ), 10 po ostalim osnovama i još 14 opomena, FK Čekmin i FK Akademija oduzimanjem jednog boda od ukupno osvojenih bodova i FK Svetlost odigravanjem dve utakmice na svom igralištu bez prisustva publike.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*