Osnovci iz Tegošnice i Svođa dobili košarkaške lopte na poklon

VLASOTINCE

   Mnoge osnovne i srednje imaju problem sa nedostatkom sportskih rekvizita za časove fizičke nastave. Snalazi se ko kako zna i ume, samo da bi sproveli program nastave na pravi način i sa onim rekvizitima koje imaju na raspolaganju. Zato je školama dobrodošao svaki poklon od strane dobronamernika koji su spremni da doniraju neki sportski rekvizit. 
  Kao dugogodišnji sponzor  Košarakaškog saveza Srbije, poznata kompanija “Roda" u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sprovela je akciju “2.000 lopti za buduće asove". Ova akcija bila je namenjena osnovnim i srednjim školama, a zainteresovani su mogli da glasaju za svoju školu, na interenet strani kompanije “Roda" tokom septembra, zaključno sa 13.oktobrom ove godine. Škole sa najviše glasova dobile su kvalitetne  košarkaške lopte “Molten" koje će mnogo značiti učenicama u igri između dve table.
   Sa područja opštine Vlasotince, od škola koje su učestvovale u ovoj akciji, po deset košarkaških lopti dobile su osnovne škole “Vuk Karadžić" iz Tegošnice i “Dositej Obradović" iz Svođa, jer su dobile potreban  broj glasova, čime su stekle pravo na ovu donaciju “Roda marketi", koja posluje u okviru “Merkator-C" kompanije.
   - Sve nas je u školi mnogo  obradovala donacija deset košarkaških lopti koje smo dobili od strane poznate komapanije “Roda marketi". Ovaj poklon puno znači za našu školu i naše učenike, jer će imati priliku da na časovima fizičkog vaspitanja igraju sa pravim i kvalitetnim “Molten" loptama. A, koga zna, možda će se iz ove donacije roditi neki novi košarkaš iz brdovitog Tegošničkog kraja  gde se nalazi naša škola poput Divca, Bogdanovića ili možda i Jokića, - kaže nam prof. Marija Tasić, koja nas je informisala o ovoj donaciji.

V. St.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*