Festival korejskih filmova u LKC

LESKOVAC

U Leskovačkom kulturnom centru otvoren je festival „Upoznajte Koreju kroz filmove“, a povod je obeležavanje 30 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Južne Koreje. Pored Beograda, Niša i Sombora, gde su se takođe prikazali ovi filmovi, tokom tri dana leskovačka publika će moći da vidi šest filmova novije korejske produkcije različitih žanrova, od akcionih do istorijskih i komičnih.
Festival je otvorio amsador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če koji je rekao da je Leskovac izabran zbog svoje intenzivne saradnje sa Korejom.
-Tokom ove godine smo imali dosta događaja uz pomoć kojih smo obeležili 30 godina međudržavne saradnje i ovaj filmski festival predstavlja kraj tih dešavanja. Nadam se da ćemo imati još bolju saradnju preko koje ćete biti u mogućnosti da upoznate našu kulturu, – naglasio je on.

Prijem kod gradonačelnika

Pre otvaranja festivala u Leskovačkom kulturnom centru, prijem za ambasadora Republike Koreje priredio je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je tom prilikom podsetio da je privredna i ekonomska saradnja između Koreje i Srbije učvršćena otvaranjem tri proizvodna pogona korejske kompanije „Jura“ koja zapošljava oko 2800 Leskovčana, kao i na činjenicu da vrednost „Jurinih“ donacija zdravstvenim i obrazovnim ustanovama na teritoriji grada prelazi cifru od 22 miliona dinara.”
Ambasador Republike Koreje u Srbiji Hjong-ćan Če, kome je ovo prva poseta Leskovcu, izrazio je zadovoljstvo zbog te posete, jer se radi o jednom od najznačajnijih gradova.
-Kao što znate, ovde imamo fabriku „Jura“, i nadamo se da će to da ojača odnose između Leskovca i Koreje. Danas sam sa gradonačelnikom imao prilike da razgovoram o tome kakvo je trenutno stanje u „Juri“ i kako ćemo nastaviti saradnju. Do sada smo sarađivali na ekonomskom, kulurnom i političkom nivou i nadam se da ćemo narednih 30 godina još više sarađivati nego ovih proteklih 30. –

I.S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*