“Kosovo i Metohija za Vučića pitanje gole trgovine zarad vlasti”

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ je začuđen i neprijatno iznenađen tvrdnjama
predsednika Srbije da je pola vlade Republike Srbije za to da se odrekne Kosova i Metohije dok je druga polovina za to da se ono brani. Ovu izjavu je predsednik dao tokom božićnog gostovanja na televiziji Pink. Za sebe se nije izjasnio za šta je, ali sudeći po delima vidi se da je on za predaju Kosova i Metohije.
Ovo čudi iz razloga što SNS sebe doživljava kao nacionalnu stranku pa je sasvim neobično da za ministre
postavlja one koji su za to da se Srbija odrekne južne srpske pokrajine. Ako ni zbog čega drugog, položili su zakletvu na Ustav Republike Srbije u kojoj stoji da će braniti celovitost Republike Srbije. Doduše, posmatrajući stvari unazad 12 godina za SNS i predsednika Srbije gaženje zakletve ništa ne znači pa čak i ako se položi i na Miroslavljevom jevanđenju. Uostalom, mnogo puta i u više navrata slušali smo od predsednika Srbije da kaže „Ne dam Trepču, ne dam Gazivde“ pa ih je dao. Ili kada predsednik Srbije kaže tri puta pred milionskim auditorijom po pitanju KM registraskih tablica „Na dam“ a onda ih je predao.
Ono što je evidentno jeste da je pitanje Kosova i Metohije za predsednika Srbije i za Srpsku naprednu
stranku pitanje gole trgovine zarad opstanka na vlasti. Oni su na kašičicu iz godine u godinu predavali instutucije srpske države na ovom prostoru jer ih je te održavalo na vlasti. Nisu se odmah odrekli Kosova i Metohije i njega priznali jer ne bi vremenom imali čime da trguju. I zato je neposredno posle poslednjih izbora kada su krenuli protesti protiv izborne krađe predsednik Srbije u svojim televizijskim nastupima bez imalo ustezanja izjavio da ovi u Evropi nemaju boljeg, fleksibilnijeg i kooparativnijeg čoveka u Srbiji po pitanju KiM od njega samog. Na narodnom jeziku se to svodi – Srbija nema većeg izadajnika od predsednika Srbije.
I samo prhvatanje registarskih tablica posle održanih izbora ima za cilj da ispegla neverovtanu izbornu
krađu tokom poslednjih izbora računajući da će time da zadovolji i primiri svoje evropske partnere. Čak je i čuveni srbomrzac i srpski zlotvor na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti iznenadno prihvatanje sepratističkih registraskih tablica na sličan način prokomentarisao.
Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ čestita Srbima u Republici Srpskoj 9. januar Dan
državnosti Republike Srpske. I bez zavisti odobrava simultane vatromete i fanfare u Beogradu i Banjaluci. Ali Srbi sa Kosova i Metohije voleli bi jednom da predsednik Srbije makar sa Kalemegdana a ne sa svoje kule proglasi makar jednu pobedu izvojevanu tokom borbe za južnu srpsku pokrajinu.

U skoro 12 godina svoje vladavine umesto vatrometa i fanfara kada je u pitanju Vučićeva politika prema južnoj srpskoj pokrajini ona je obeležena sumrakom, crnim zastavama i njihovim spuštanjem na pola koplja. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ već odavno upozorava da deo političke elite kako u Beogradu tako i Banjaluci zastupa ideju da ako se Srbija odrekne
Kosova i Metohije da će lakše da pripoji Republiku Srpsku. Samo politički kratkovidi ljudi ne vide da je mnogo lakše odbraniti nešto što je tvoje i što je priznato po međunarodnom pravu nego uzimati nešto što je suprotno međunarodnom pravu. Takva trgovina je unapred osuđena na propast uz konstataciju da može da se desi da Srbija takvom politikom može da ostane i bez KiM i bez Republike Srpske. Ako ni zbog čega drugog makar iz razloga da su na obe teritorije prisutne NATO trupe. Ono na čemu se greju i Milorad Dodik i Aleksandar Vučić jeste da za ovu neprincipijelnu trgovinu Kosovo i Metohiju za Republiku Srpsku imaju podršku jevrejskog lobija. Iz tog razloga i jedan i drugi su u sukobu između Izraela i Palestine žestoko i tvrdo stali na stranu Izraela bez obzira što ovaj čini neviđene civilne žrtve na prostoru Gaze.
Iz tog razloga i samo zaklinjanje čelika Srpske napredne stranke i njihovih trabanata iz SPS-a da će braniti
teritorijalni inegritet i suverenitet Republike Srbije ne znači ništa. A onaj ko krivotvori i laže, ko krade taj i
izdaje”, navodi se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*