Dom kulture Roma : LIKOVNA KOLONIJA „ROMSKO DETE SLIKA-2018”

LESKOVAC

U Domu kulture Roma održana je šesta dečija likovna kolonija pod nazivom „Romsko dete slika-2018“. Do sada je na ovim kolonijama učestvovalo skoro 200 dece, a ove godine je bilo 30 učenika osmog razreda iz osnovnih škola „Vožd Karađorđe“, „Petar Tasić“ i „Svetozar Marković“. Likovna radionica je i ove godine održana pod vođstvom poznatog slikara Bratislava Anđelkovića, koji kaže da je ovo jako dobra mogućnost da deca još više razviju svoj talenat.
-Njihova tema će biti njihov izbor, a radimo u cilju likovnosti. Trudimo se da deca savladaju paletu, crtež i da prave kompoziciju. Svake godine su deca sve bolja i bolja, što je dokaz i da se sa njima u školi dobro radi. Ukoliko ovde primetimo nekog izrazito talentovanog, pomoći ćemo oko priprema za umetničku školu, ukoliko se odluče da tamo nastave školovanje. I same te škole imaju svoju pripremnu nastavu, pa je dobro da đaci i to prođu, svakako će im koristiti.-
Po tradiciji radovi sa ove likovne kolonije biće naknadno izloženi u Domu kulture Roma.

I.S.

Ovaj tekst je deo projekta koji sufinasira Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu .

Likovna kolonija

“Romano chavoro slikini 2018″

Ano Romano ćher e kulturakoro ićherdjape šovto likovno kolonija  ko anav“Romano chavoro slikini 2018″. Dji akana ko akala kolonije učestvuinde 200 ćhavore, a akava berš inele 30 sikavne taro oftoto razred taro osnovna sikavne   „Vožd Karađorđe“, „Petar Tasić“ hem „Svetozar Marković“. Likovno bučarni i akava berš ićherđape ko anglalipe o poznato slikari Bratislav Anđelković kova vačeri da i akava but šukar mogućnost e ćhavore još po buder te buljaren plo talenat.
-Olengiri tema ka ovel olengiri tema, a čheraja buti ano targeti o likovnost. Damen zor e ćhavore te savladinen paleta, crtežija hem te čeren kompozicija. Svako berš o ćhavore i sa po šukar i po šukar, so i dokaz i olencar ani sikavni šukar te čerel buti. Ako amen akate dikhaja nesave ćhavore kova i talentovano, ka ažutisarale te ramosarel umetničko sikavni, ako mangena adari te buljaren o sikavipe.
I korkore adala sikavne isolen pli pripremno nastava, pa i šukar o sikavne te aven
ka ovel olendje ko šukaripe.
Pali tradicija o bučaripe kola čerde o ćhavore ki likovno kolonija ka oven naknadno ikalde ko Romano ćher e kulturakoro.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*