DO LESKOVCA PREKO VLASOTINCA

U Leskovac iz pravca Vranja auto-putem možete jedino preko Vlasotinca
Alternativna mogućnost odvijanja saobraćaja iz Grdelice ka Leskovcu je korišćenje državnog puta IIA broj 158 koji povezuje naseljena mesta Mala Kopašnica, Grabovnica, Guberevac na deonici od Grdelice do Leskovca, kažu iz Koridora Srbije .
Zbog izgradnje državnog puta IA broj A1, deonica Grabovnica – Grdelica od km. 868+166,10 do km. 873+719,94 u zoni devijacije na km. 868+200, urađen je projekat privremene saobraćajne signalizacije od strane preduzeća „Traffic Design“ iz Beograda, na zahtev i prema ugovornoj obavezi izvođača radova Terna iz Atine. Ovaj projekat je, nakon utvrđene procedure, prihvaćen od strane Ministarstva građevine, saobraćaja i infrakstrukture i na isti je izdato Rešenje broj 344-08-37401/2013/03 dana 13.06.2013 god. kojim je utvrđen režim odvijanja saobraćaja u zoni devijacije na km. 868+200 za vreme izvođenja radova na izgradnji dela državnog puta IA (E-75), navodi se u odgovoru Koridora Srbije na naša pitanja vezana za aktuelnu situaciju na terenu da do Leskovca, iz pravca Vranja, možete jedino iz pravca Vlasotinca.
Navedeno Rešenje je više puta obnavljano zbog dinamike izvođenja radova, tako da je poslednje produženje sa važnošću do 31.03.2016. godine, navode Korodori Srbije.
Režim odvijanja saobraćaja na državnom putu IA broj A1 i državnom putu IB broj 44 u zoni devijacije na km 868+200 je u svemu kako je dato projektom privremene saobraćajne signalizacije gde se lokalni saobraćaj iz pravca Leskovca ka Grdelici odvija državnim putem IB broj 44, a iz pravca Grdelice ka Leskovcu delom državnog puta IB broj 44 do devijacije na km. 868+200 i dalje državnim putem IA (E-75) do petlje za Vlasotince, gde se dalje usmerava ka Leskovcu na državni put IB broj 39, objašnjavaju iz Korodora Srbije.
“U postupku pre same realizacije Rešenja na terenu, predstavnici lokalne samouprave grada Leskovca zajedno sa gradskim inspektorom za saobraćaj i republičkim inspektorom za javne puteve su izvršili neposredni pregled na licu mesta i uvid u projektno rešenje.
Alternativna mogućnost odvijanja saobraćaja iz Grdelice ka Leskovcu je korišćenje državnog puta IIA broj 158 koji povezuje naseljena mesta Mala Kopašnica, Grabovnica, Guberevac na deonici od Grdelice do Leskovca”, pišu Korodori Srbije .
Zanimljivo je da je saopštenje o ovom izmeštanju iz Gradska uprava za urbanizam i
komunalno stambene poslove medijima razaslato 20 . novembra iako je obilaženje bilo na snazi još , recimo, 17. novembra. Znači, Gradskoj upravi su bila potrebna najmanje tri dana da bi GRAĐANE obavestila o onome šrto su oni videli praktično (i doživeli) tri dana ranije .
Svaka čast na odgovornom vršenju posla za koji su plaćeni .

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*