Ženski Odbojkaški Klub „DUBOČICA“ : SNAGA U PODMLATKU

LESKOVAC

Ženska sekcija Odbojkaškog kluba „Dubočica“ je formirana pre godinu dana. U klub je tada došlo 12 mlađih igračica koje nisu bile nigde registrovane, i četiri koje su bile u ŽOK „Leskovac“. Sa njima kao treneri rade Miloš Polić i Miodrag Rajković, koji kaže da je cilj bio stvaranje pionirske selekcije (devojčice rođene 2003. i 2004.) koja bi igrala na završnom takmičenju državnog prvenstva.
-Kroz utakmice regionalne lige smo želeli da te devojčice ojačaju, da imaju što više utakmica, kako bi se u igračkom smislu što brže razvile. Na kraju sezone zauzeli smo prvo mesto, u dvadeset utakmica doživeli samo jedan poraz, tako da ćemo sledeće godine igrati Drugu ligu „Istok“. Bez neke lažne skromnosti mogu da kažem da su devojčice prerasle ovu regionalnu ligu i ne bi imalo smisla da je opet igraju. Malo smo se i pojačali, imamo i dve devojčice rođene 2002. koje su u međuvremenu došle kod nas. Najmlađima, generaciji 2005/6. ćemo omogućiti da kao „Dubočica“ 2 igraju regionalnu ligu.
Na državnom prvenstvu je osvojeno šesto mesto.
-U regionu smo bili prvi i direktno se plasirali na državno prvenstvo,- kaže trener Rajković.
-Tamo smo u grupi bili drugi, a u razigravanju na kraju šesti od 12 ekipa. U utakmici za peto mesto smo poraženi tek u petom setu i to sa 13:15, što dovoljno govori koliko je meč bio neizvestan. Plasman je dobar, možda smo mogli i bolje, da dođemo i do četvrtog mesta, jer su tri prvoplasirane ekipe daleko ispred svih. Mi smo na kraju zadovoljni, s obzirom i na činjenicu da su sve naše igračice iz Leskovca, nemamo nikog sa strane.
U ovom trenutku klub ima 26 registrovanih igračica. Tome treba dodati i sekcije koje rade u osnovnim školama „Vuk Karadžić“, „Vasa Pelagić“ i „Josif Kostić“, tako da se dođe do brojke od 70-ak sportistkinja. Rajković kaže da taj broj varira, nekad je malo veći, nekad malo manji, zavisno od obaveza u školi, interesovanja…
-Za sledeću sezonu planiramo da se opet plasiramo na završni turnir pionirskog prvenstva Srbije i da ostvarimo bolji plasman nego ove godine. Od ove godine imamo i kadetsku ekipu. Što se tiče prvog tima, ako se pojačamo sa nekim devojčicama koje su perspektiva Srbije, možda čak dođemo i do prvog mesta.

 

 

ŽOK „Dubočica“ u svojim redovima ima i reprezentativku u mlađim kategorijama Vanju Ivanović. Njoj je poziv za pripreme za Balkanijadu stigao upravo dok smo razgovarali za naš nedeljnik.

I.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*