Vlasotince: Brzinom do zvezda

VLASOTINCE

Pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza i kompanije Telenor i uz zdušnu pomoć Sportskog saveza opštine Vlasotince, u SRC “Vlasina” prošlog četvrtka je održano kvalifikaciono takmičenje pod nazivom “Brzinom do zvezda”.
Učestvovalo je ukupno 80 devojčica i dečaka iz šest osnovnih škola sa teritorije opštine Vlasotince.

 • OŠ “8.oktobar” – Vlasotince (8 devojčica i 8 dečaka)
 • OŠ “Siniša Janić” – Vlasotinca (8 +8)
 • OŠ “Braća Milenković” – Šišava (6+8)
 • OŠ “Karađorđe Petrović” – Kruševica (4+6)
 • OŠ Sveti Sava” – Gložane (ispostava Stajkovce) (8+8)
 • OŠ “Siniša Janić” – Vlasotince (ispostava Orašje) (6+5)
  Sve učesnike kvalifikacionog takmičenja “Brzinom do zvezda” a i mnogobrojne gledaoce u Sportskoj hali “Vlasina” pozdravio je predsednik Skupštine opštine Vlasotince, Milan Jović, poželevši svim učesnicima ovog lepog i interesantnog takmičenja dobre takmičarske rezultate, i između ostalog još i rekao:
 • Iskazujem izuzetno zadovoljstvo što smo se oklupiliu ovolikom velikom broju na skupu gde promovišemo omasovljenje dečijeg sporta. Sport i druženje, uz zdrav način života, jedni su od najvažnijih segmenata odrastanja i zato je važno da ih negujemo. Pored brojnih izazova, koje donose moderne tehnologije, pravi je uspeh okupiti ovoliki broj dece u jednoj sportskoj manifestaciji. Zahvaljujem Sportskom savezu na agilnosti i trudu da ovo takmičenje, kao i predhodna u ovoj godini, kao šo su bile Seoske sportske igre, dovede u naše Vlasotince. Zahvaljujem se i Srpskom atletskom savezu što nam je ukazao poverenje da ovo takmičenje organizujemo u Vlasotincu. U isto vreme zahvaljujem se i osnovnim školama koje su se vrlo rado odazvale pozivu za učešće u takmičenju, kao i kompaniji Telenor koja je generalni pokrovitelj ove sportske manifestacije, – rekao je Milan Jović.
  U ovom takmičenju koje je održano pod motom “Disciplina, koncentracija, brzina” pobednici su Milica Milenković iz OŠ “Siniša Janić” u konkurenciji devojčica, a kod dečaka najbolji je bio Bogdan Ilić iz OŠ “8.oktobar”, i oni će, sa osmoro finalista devojčica i dečaka, učestvovati u junu 2022. godine na finalnom takmičenju u Beogradu.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*