Veljko Cvetković, učenik Tehničke škole “Rade Metalac”- Leskovčanin u društvu najboljih

LESKOVAC

Kompanija LINK group u saradnji sa Fondacijom Nj.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra za obrazovanje i kulturu odabrala je 30 maturanata – đaka generacije, sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji će dobiti besplatno školovanje na ITAcademy. Vest o otvorenom konkursu finansijske podrške objavljena je na svečanom prijemu maturanata na Belom dvoru, a svi đaci zainteresovani za jednogodišnje školovanje slali su prijave i motivaciona pisma do 17. jula. U motivacionim pismima imali su zadatak da se predstave i opišu šta bi želeli da rade i na
koji način planiraju da iskoriste nagradu za usavršavanje i napredovanje. I ove godine je vladalo veliko interesovanje za IT obuke i nije bilo nimalo lako odabrati 30 najinspirativnijih pisama. Među odabranim đacima nalazi se i Veljko Cvetković, učenik Tehničke škole „Rade Metalac“ iz Leskovca.
ITAcademy, koju će budući polaznici moći da pohađaju online – putem interneta, pomoću najsavremenije platforme za učenje na daljinu, radi po zvaničnom ovlašćenju ispitnog odeljenja Univerziteta u Kembridžu i, pored znanja za najtraženije IT oblasti, svojim polaznicima obezbeđuje i stručna Cambridge, Microsoft i Adobe zvanja. Svečana dodela besplatnih školovanja na Belom dvoru Izabranim učenicima besplatno školovanje biće uručeno na svečanom prijemu koji se održava na Belom dvoru u septembru 2019. godine. Odmah po svečanoj dodeli učenici će sami izabrati odsek i program koji žele da završe, a ukoliko budu imali bilo kakvih nedoumica, mogu dobiti stručne konsultacije prilikom odabira programa. Prošle godine je među odabranim đacima generacije vladalo veliko interesovanje za Frontend kurs, koji su pohađali u okviru Frontend JavaScript Development programa. Tada je, po tradiciji na prijemu koji se održava već osamnaestu godinu zaredom, kraljevska porodica Karađorđević, prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, ugostila na Belom dvoru više od 600 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske. Svečanosti su prisustvovali i direktorka marketinga kompanije LINK group Milica Zorić, direktor marketing realizacije kompanije LINK group Saša Zdravković, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i ministar prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*