Leskovac dobio Avantura park

LESKOVAC

U okviru SRC „Dubočica“ otvoren je Avantura park, svojevrsna atrakcija među omladinom i ljubiteljima sporta i rekreacije. Posetioci će imati priliku da se u terminu od 10-18 časova zabave i rekreiraju u prisustvu troje radnika SRC-a koji su prošli kroz specijalizovanu obuku za pomaganje korisnicima na stazi sa preprekama i zip-lajnom. U izgradnju i instalaciju Avantura parka je uloženo oko sedam miliona dinara koje je izdvojilo Ministarstvo bez portfelja zaduženo za demografiju i populacionu politiku preko projekta „Radimo za bolju budućnost dece“.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović se nada da će ovaj objekat na otvorenom doprineti popularizaciji rekreacije na otvorenom, ali i sportskog duha i zdravih navika među najmlađima.
-Zato ja predlažem da se do kraja tekuće godine ulaz u Avantura park ne naplaćuje. Mi kao odgovorna lokalna samouprava nastojimo da našoj deci ponudimo širok spektar mogućnosti i usmerimo ih ka zdravim životnim navikama i pravim vrednostima. Želimo da decu i mlade sklonimo sa ulica, udaljimo od tehnike, približimo prirodi, sportskom duhu i zdravom životu, a odrasle vratimo u detinjstvo na mestu gde će moći da se oslobode stresa, kroz zabavu sa najmilijima daleko od vreve urbane sredine.-
Aleksandar Đurović, predsednik skupštine Grada Leskovca govorio je o načinu na koji će biti onemogućeno uništavanje Avantura parka od mogućih huligana.
-SRC „Dubočica“ ima svoje obezbeđenje 24 sata dnevno. Ti ljudi će motriti i na ovaj deo sportskog centra, tako da sam uveren da neće biti problema. Jedino će morati da obilaze i ovaj deo koji je stotinak metara udaljen od SRC-a, ali to ionako rade kad obilaze sam centar…-
Demonstraciju pravilnog korišćenja opreme, sprava i prepreka prikazao je Andrija Atanacković, pomoćnik gradonačelnika. On je i istakao da je uživao u ovoj aktivnosti, ali i dodao da je pored volje, potrebno biti fizički spreman, vispren i spretan.
-Sve vreme osećao bezbedno, a to je i zasluga obučenog lica.-
U planu je i dogradnja u toku sledeće godine, da se postavi stena za penjanje, kao i da se čitav prostor ispuni namenama za decu.

I.S.

ANTRFILE:
-Što se bezbednosti korisnika Avantura parka tiče, svi moraju da imaju bezbedonosne i sigurnosne pojaseve, kao i da slušaju savete ovlašćenih radnika, – rekao je gradonačelnik Cvetanović i dodao da će se cena ulaznice formirati odlukom Upravnog i Nadzornog odbora SRC „Dubočica“.
-Već postoji nekoliko Avantura parkova u raznim turističkim centrima. Cena kod nas će biti prilagođena potrebama i mogućnostima građana, ali i da imamo određen finansijski efekat.

ANTRFILE 2

Na pitanje novinara – da li postoji odredba o naplaćivanju ulaza u ugovoru o donaciji, jer je taj novac, zapravo, namenjen merama za povećanje nataliteta, Cvetanović je rekao da ne postoji i ponovio da će korišćenje ovog parka biti besplatno do kraja godine.
Na pitanje – šta je tačno urađeno za 7,6 miliona dinara, rekao je – “ovo što vidite”.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*