Sajam sporta u Leskovcu

LESKOVAC

U sportskoj hali „Partizan“ u sklopu Evropske nedelje sporta održan je Mali sajam sporta na kojem je, učešćem leskovačkih klubova, predstavljeno desetak sportova (rukomet, fudbal, košarka, odbojka, atletika, gimnastika, stoni tenis, mačevanje, razne borilačke veštine…) i oko 200 sportista. Cilj sajma je da deca predškolskog i školskog uzrasta dobiju priliku da se upoznaju sa svim vrstama sporta, i upozaju se sa mogućnošću treniranja u nekom od leskovačkih klubova. Organizatori Sajma su Sportski savez Srbije i Leskovački savez sportova uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Grada Leskovca.
Sajam je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je najpre upitao okupljenu decu koji im je omiljeni predmet u školi, na šta su deca zdušno odgovorila – fizičko!
-Ova sala, koju smo prošle godine otvorili, danas pokazuje svoj pun kapacitet. Ona okuplja sportiste grada Leskovca i pokazuje da je Leskovac grad sporta. Drago mi je i da se ovoliko dece odazvalo akciji, da promovišemo zdrave stilove života i da je sport nešto što treba da nas krasi. Naš cilj je da ovoj deci stvorimo najbolje uslove i da se ne vidi razlika između Leskovca ili bilo kog drugog grada u Srbiji i da oni krenu stopama naših uspešnih sportista, – rekao je ministar Udovičić, obraćajući se prisutnima.
-Meni je vaš gradonačelnik rekao da je ovde omiljena matematika… Drago mi je da sam u gradu sporta, da vidim ovoliko sportista i želim vam da uživate u bavljenju sportom, – dodao je on.


Okupljenima se obratio i Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i osvajač zlatne olimpijske medalje u rvanju na poslednjoj Olimpijadi.
-Lepo je videti ovoliko ljudi u sportskoj sali kako obeležava Sportsku nedelju. Želeo bih da se svi dobro zabavite i da će neko od vas u narednom periodu postati šampion kakav je bio sadašnji ministar sporta, kakav je Ivana Španović, i drugi… Srbija mnogo ulaže u sport, a na sportisitima i sportskim radnicima je da to opravdamo medaljama sa takmičenja. Na poslednjim Olimpijskim igrama smo osvojili osam medalja i sada svi težimo da se taj broj poveća. Nadam se da će u narednom periodu i Leskovac iznedriti nekog ili više sportista koji će Leskovcu doneti neku od olimpijskih medalja.-
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović naglasio da je ova novoizgrađena hala krajem prošle godine dobila izgled koji zaslužuje zahvaljujući tradicionalno dobrom sadejstvu Ministarstva omladine i sporta i Grada Leskovca.
-Ulaganjem od 70 miliona dinara završena je gradnja hale koja u potpunosti zadovoljava savremene uslove za bavljenje sportom. Primarni cilj lokalne samouprave je briga o deci i mladima i radimo na tome da stvorimo zdravo, sigurno i podsticajno okruženje gde će svi njegovi talenti i potencijali ceniti i razvijati.-

I.S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*