Rezultati književnog konkursa za kratku priču

LESKOVAC

Književni konkurs za kratku priču, koji je raspisala Nova Naša reč, još jednom je nedvosmisleno pokazao da ljudi našeg govornog područja, imaju smisla za pisanu reč i autentični balkanski sentiment. Zbog čega „balkanski“? Zbog toga što je konkurs, raspisan od strane kultnog leskovačkog nedeljnika, trebalo da okupi, pre svega, leskovačke i pisce ovog dela Srbije. Ispostavilo se da se dobra reč daleko čuje, tako da je, na naše ogromno zadovoljstvo, i konkurs Nove Naše reči, zamišljen kao lokalno, na kraju postalo, međunarodno književno takmičenje.

Temeljnim čitanjem više od pedeset pristiglih priča, u oštroj i magičnoj konkurenciji autora iz svih delova Srbije, ali i iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, odlučili smo da posebno istaknemo, pohvalimo i nagradimo sledeće autore i njihove radove:

Prvo mesto: Gala Bončić – „Saznanje“

Drugo mesto: David Naum – „San“

Treće mesto: Ljljana Terentić – „Reč koja najlepše zvuči“

Četvrto mesto: SlavicaDamnjanović – „Izgužvana sećanja“

Peto mesto: Jovana Stevović – „Biram da vjerujem“

Svim ostalim učesnicima želimo da se zahvalimo na učešću, uz poruku da opet učestvuju u nekom narednom književnom konkursu, koji će biti na bogatom repertoaru našeg nedeljnika.

Do skorog čitanja,

Vaša Nova Naša reč.

Književni konkurs Nove Naše reči podržan je od strane Local Press-a.

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*