Rekonstruisan deo sigurne kuće

LESKOVAC

U dvorištu Prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici održana je konferencija za medije, a povod je rekonstrukcije dva zida i zamena oluka i opšivki na objektu. Sredstva su obezbeđena preko Nevladine organizacije „Apel“, a dalo ih je Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Pomoćnik gradonačelnika Andrija Atanasković rekao je da je u rekonstrukciju ovog objekta i sam grad Leskovca u predhodnom periodu uložio preko tri milona dinara, a da je ove godine iz gradskog budžeta planiran iznos od milion dinara za rad i funkcionisanje Sigurne kuće.
Predsednik udruženja „Apel“ Ivica Stanković rekao je da su radovi iznisili 1,1 milion dinara i podsetio da je ovo treći zajednički projekat udruženja i Grada Leskovca na renoviranju Sigurne kuće.
Direktor Centra za socijalni rad Predrag Momčilović iznep je podatak da je u ovoj godini u Sigurnoj kući boravilo oko 20 žrtava nasilja u porodici, te da su tu trenutno dve korisnice i Centar preduzima sve mere da se one osećaju sigurno i bezbedno.
-Od početka ove godine je prijavljeno 406 sumnji na krivično delo nasilja u porodici, izrečeno je 433 hitnih mera (udaljenje i/ili zabrana prilaska) od strane policijske uprave Leskovac, a 377 hitnih mera je potvrđeno od strane Osnovnog sud u Leskobvcu. Ovakav broj je sličan kao i prošle godine, kada je po zvaničnoj evidenciji kroz Sigurnu kuću prošlo 37 žrtava porodičnog nasilja.-

I.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*