“Pozdravi je, pozdravi” na bugarskom

PERNIK-LESKOVAC

 

Enčo Čorbačiv – „bugarski Miroslav Ilić“ oduševio publiku na međunarodnom susretu penzionera Srbije i Bugarske

Na drugom medjunarodnom susretu pripadnika „trećeg doba“ u bugarskom gradu Perniku sreli su se članovi penzionesakih organizacija iz Leskovca i Jablaničkog upravnog okruga sa svojim vršnjacima iz bugarske varoši Divotno i regionalne oblasti Prnik.

U zajedniočkoj priredbi koja je usledila nakon zvaničnih susreta delegacija u tamošnjem Domu kulture mladih  nastupili su folklorci i pevači sa juga Srbije i Bugarske. Specijalni gost priredbe bio je Enčo Čorbadživ veoma popularni  bugarski pevač kojeg ovde zovu „bugarski Miroslav Ilić“…Zašto?

Neverovatno podsećanje glasom,stasom   i vladanjem scenom u izvođenju  Ilićevih hitova, neodoljivo na doajena srpske narodne muzike „Slavuja iz Mrčajevca“ – Miroslava Ilića…

„Pozdravi je, pozdravi“, „Nije život jedna žena“, „Voleo sam devojku iz grada“, odjekivalo je u horu glasne pesme  bugarske publike i njihovih gostiju iz Leskovca i Jaablaničkog upravnog okruga u velikoj Sali Doma za kulturu i informisanje u Perniku, gradu na obalama pitome reke Strume.

„Volim da pevam, volim i puno poštujem Miroslava Ilića, on je za mene kralj svih kraljeva narodne muzike Balkana“, priča nam u jednom dahu Enčo-„Slavuj iz Pernika“…


Gotovo ceo centar grada Pernika,grada od oko 86 stanovnika oblepljen je posterima i pozivima za koncert Miroslava Ilića, Dragane Mirković, Halida Muslimovića i drugih pevača iz Srbije koji će, kako se tamo najavljuije, nastupati 22 i 23.oktobra ove godine  u ovom lepom bugarskom regionalnom centru.

T. Stevanović

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*