Potpisan novi ugovor o saradnji između grada Leskovca i nemačke organizacije Help

LESKOVAC
 
Grad Leskovac i nemačka organizacija HELP  potpisali su novi ugoror o realizaciji projekta  „Socio-ekonomsko osnaživanje Zapadnog Balkana“ 2021-2022. godine vredan 96 hiljade evra. 

Učešće Leskovca iznosi 33 hiljada i 600 evra, dok ostatak finansira nemačka vlada preko organizacije HELP.

-Od početka saradnje našeg grada sa nemačkom organizacijom HELP realizovano je 8 projekata ekonomskog osnaživanja, zapošljavanja i samozapošljavanja u vrednosti od preko milion evra, tačno milion i sto deset hiljada evra, i to dodelom 366 pojedinačih grantova u opremi i za jednu kooperativu, uz sufinansiranje Grada od 30 %. U cilju podsticanja preduzetničkog duha i njegovog jačanja, putem ovog programa podržano je 40 grantova o donaciji opreme prosečne vrednosti 2400 evra i to za zanatske i uslužne delatnosti. Pored toga, podržanim korisnicima biće pružena i mentorska i savetodavna pomoć u procesu osnivanja ili, ako već postoji samostalna delatnost, u procesu širenja te poslovne delatnosti, zatim poslovne i stručne obuke zajedničkim delovanjem lokalnih partnera,- rekao je Cvetanović.

Maša Bubanj, menadžer za ekonomski razvoj organizacije HELP rekla je da je ovo osmi po redu projekat koji se realizuje i da je njegov cilj da se ojačaju mali privrednici uz određenu metodologiju koju nemačka organizacija HELP sprovodi. 

Ona je dodala da je, prema poslednjoj analizi koju je HELP radio preko 74% podržanih biznisa u Srbiji je i dalje aktivno.

Na pitanje novinara Nove Naše reči – koliko ih je u Leskovcu, Bubanj je odgovorila da se istraživanje po sistemu “uzoraka” odnosilo na celu Srbiju, ali ne i na pojedine gradove i opštine.

Lj.Stojanović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*