Da rata više ne bude

Hranislav Rakić

LESKOVAC

Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkih ratova Srbije ove godine obeležava 80 godina od antifašističkog ustanka u Srbiji. Tim povodom organizovaće se nekoliko manifestacija u gradovima Srbiju, da bi se sve zsvršilo centralnom manifestacijom na Dan borca, 4. jula u Beogradu. Pokrovitelj ovih aktivnosti SUBNOR-a Srbije je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.
Kao deo obeležavanja značajne godišnjice, u Nišu je, u Spomen-parku Bubanj, u
subotu, 26. juna održana manifestacija „Da rata više ne bude“. Posebna čast da
pozdravi učesnike i prisutne u ime preživelih boraca NOR- a pripala je predsedniku Opštinskog odbora SUBNO-a Leskovac Hranislavu Rakiću. Posle njega govorila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednik Republičkog odbora SUBNOR-a Srbije general-major Vidosav Kovačević, i ministarka Ministarstva za rad socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević.
Ministarka Tepavčević je istakla da je antifašistička Narodnooslobodilačka borba u Srbiji i Jugoslaviji tokom Drugog svetskog rata neotuđivi deo antifašističke borbe u Evropi.

  • Braneći svoju zemlju od okupatora koji su bili potpomognuti kvislinškim formacijama, pripadnici Narodnooslobodilačke vojske ostvarili su veliku borbu i svrstali svoju zemlju u red zemalja saveznica, pobednica u Drugom svetskom ratu i za to im beskrajno hvala. Baštineći antifašističko nasleđe Drugog svetskog rata mi danas u miru, u velikoj porodici evropskih država gradimo prosperitetnu budućnost novim generacijama, jer samo jaka, stabilna i vojno neutralna, ekonomski razvijena Srbija, koja je lider u regionu, garant boljeg života svi njenih građana. Večna slava svima koji su svoje živote dali da bismo mi danas živeli u miru i slobodi. Srbija to pamti i pamtiće zauvek, rekla je u svom obraćanju ministarka Kisić Tepavčević

Ž.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*