Peticija penzionera za povlašćeni prevoz

LESKOVAC

Udruženje penzionera Garda Leskovca uručilo je Skupštini Grada Leskovac, Gradskom veću Grada Leskovca i gradonačelniku zahtev podržan sa 9455 potpisa na peticiji kojom traže da se penzionerima na teritoriji Leskovca omogući popust prilikom korištenja gradskog i prigradskog prevoza. Polazni predlog ove organizacije je da penzioneri do 70 godina starosti učestvuju sa 50%, a oni preko 70 godina da imaju pravo na besplatan prevoz.
-Veoma je poznato da je veliki deo tereta u ekonomskoj strukturi zemlje pao na teret penzionera koji su u ovom našem delu Srbije sa niskim primanjima. Postoji dosta porodica gde su jedini sigurni mesečni prihodi penzija nekog od ukućana. S toga smatramo i da će se na ovaj način pomoći ekonomskom osnaživanju porodica i spremni smo da učestvujemo u razgovoru u iznalaženju najprihvatljivijeg rešenja, – kaže predsednik udruženja Bratislav Zdravković.

IS

1 Komentar

  1. To bi bila vrlo dobra stvar. Poznato je, da veliki broj gradova kao što je London stariji od 65 gosina imaju bezplčan prevoz mestnim autobusem i podzemnom železncom.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*