Naslikani znameniti Vlasotinčani

U galeriji vlasotinačkog Kulturnog centra u poslednjem ovogodišnjem utorku, tačno u podne otvorena je izložba ZNAMENITI VLASOTINČANI, 15 portreta koje je naslikao mladi i izuzetno nadareni slikar Aleksandar Spasić. Ovaj nesumljivo vredan umetnički i istorijski projekat sufinanasiran je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i od danas, slike ovih znamenitih Vlasotinčana, krasiće prostorije galerije Kulturnog centra.

Mladi slikar Spasić naslikao je portrete Ilije Strelje, Petra Spirića, Hristifora Crnilovića, Zore Crnilović, Uroša Crnilovića, Milana Valčića, Jovana Cvetkovića, Dragiše Cvetkovića, Vlade Ilića, Milana Nešića, Vojislava Popovića, Vlade Popovića, Miodraga Nagornog, Dušana Karuovića i Bogoljuba Mitića.
Profesor srpskog jezika Saša Stanković mnogobrojnim posetiocima govorio je o svakom naslikanom znamenitom Vlasotinčaninu čime se bavio i koji su bili njegovi najviši dometi u poslovima koje je tada radio i bio u usponu snage, što je ostavilo puno pozitivnog traga u istoriji Srbije, a
ovu nesumljivo značajnu izložbu slika prvi su imali priliku da vide najmlađi učenici OŠ ,,8.oktobar” iz Vlasotinca.

Izuzetno mi je drago što će sve ove slike ostati u vlasništvo Kulturnog centra i one će, onim ljudima koji nisu znali da postoje ovako znamenite ličnosti iz Vlasotinca, sada će biti u prilici da ih upoznaju – rekao je u kratkom obraćanju slikar Aleksandar Spasić.
Bratislav Valčić u ulozi domaćina ispred Kulturnog centra je istakao da će ova izložba biti trajan spomenik znamenitim ljudima iz grada na reci Vlasini, i još dodao:

Svi ovi naslikani 15 Vlasotinčana su u svakom slučaju znameniti, ali mi još imamo svoje ljude iz naše varoši koji zaslužuju svojim vrednostima da se nađu pored ovih 15 naslikanih portreta koji će od sada krasiti naše prostorije u sali Kulturnog centra.

VS/SA

1 Comment

  1. Ovo je lepo ali samo za ličnu kolekciju potomaka, naslikanih osoba. Jadno je Vlasotince ako su ovo znamenite ličnosti opštine Vlasotince (svaka čast pojedincima).

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*