Nagrade najboljima u kvizu “Igraj za život, droga jok bre!”

LESKOVAC

Najboljim učesnicima kviza „Igraj za život, droga jok bre!“ u svečanoj sali Grada Leskovca su uručene nagrade. Na ovom takmičenju učestvovalo je 30 ekipa učenika šestog razreda, a najbolji rezultat postigla je OŠ „Vuk Karadžić“ Velika Grabovnica, druga je OŠ „Bora Stanković“ Vučje, treća OŠ „Branko Radičević“ Brestovac, a na četvrtom mestu je OŠ „Josif Pančić“ Orašac. Kviz je organizovao Odbor za prevenciju bolesti zavisnosti i borbu protiv verskih sekti Grada Leskovca povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge.
Valentina Aksentijević Mitrović, zamenica predsednika Odbora za prevenciju bolesti zavosnosti i borbu protiv verskih sekti, ističući da je narkomanija jedna od najvećih pošasti modernog društva u celini, rekla i da naša društvena zajednica zbog toga primenjuje razlićite mehanizme u borbi protiv narkomanije.
-Odbor već šest godina organizuje kviz znanja na kome učestvuju deca iz svih škola sa teritorije grada. Efekat je pozitivan i svake godine je sve veći broj učesnika u ovom kvizu. Svake godine je i novo znanja dece o pogubnim posledicama upotrebe droge sve veći. Ovo je dobar pokazatelj da kampanja koju realizuje naš odbor ostvaruje svoj cilj.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović uručio je nagrade najboljima i tom prilikom istakao svu pogubnost koju za živote mladih i čitave porodice donosi upotreba droge.
-Prevencija bolesti zavisnosti predstavlja ozbiljan i izuzetno važan poduhvat s obzirom na sve veću prisutnost i dostupnost droga i psihoaktivnih supstanci. Zabrinjavajuća je činjenica da oko 200 miliona ljudi širom sveta konzumira drogu, a da zbog posledica korišćenja droge svake godine u svetu umire oko 200.000 ljudi. Sa ciljem preventivnog delovanja 2004. godine smo formirali ovaj odbor i već tada smo bili svesni ozbiljnosti ovog problema. Grad svake godine izdvaja značajna sredstva kao podršku ovakvim i sličnim aktivnostima.-

I.S.

1 Komentar

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*