Mlade odbojkašice “Vlasine” imaju kvalitet za viši rang

VLASOTINCE

Dušan Krstić, veliki odbojkaški zaljubljenik i uspešni trener, 1997.godine osnovao je Ženski odbojkaški klub „Vlasina” iz Vlasotinca koji sada u svojim redovima ima stotinak odbojkašica koje svakodnevno treniraju u Sportskoj hali pored same reke Vlasine.

Na nedavno održanoj Izbornoj sednici skupštine Ženskog odbojkaškog kluba „Vlasina” na mesto predsednika izabran je Milan Petković, diplomirani pravnik i sekretar u vlasotinačkoj gimnaziji „Stevan Jakovljević”, kome se sport duboko urezao u dušu, najpre kao fudbaleru u mlađim selekcijama Vlasine, a potom i kao sportskom radnik. Na mesto predsednika skupštine kluba izabran je Boban Kocić.

  • Imamo stotinak mladih odbojkašica, koje su, uglavnom, sve iz Vlasotinca. Imamo seniorke, kadetkinje, pionirke i školu odbojke. Naši treneri rade veoma ozbiljno i kvalitetno sa tom svom decom sve u želji da im utkaju istinsku ljubav za odbojkom. Rezultati ovog časa nisu primarni, već stvaranje igračkog potencijala iznedrenog u sopstvenoj školi, što je vraški težak posao. Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo u klubu nekoliko igračica koje imaju izuzetno visok prosek ocena na fakultetima gde studiraju, a pored svih tih obaveza veoma su posvećene odbojci i maksimalno se trude da svojim uspešnim igrama pomognu ekipi kako bi se plasirala u viši rang takmičenja, – upoznaje nas Milan Petković, predsednik OK „Vlasina” iz Vlasotinca, sa igračkim potencijalom koji ovaj klub ima.

Govorilo se prethodnih dana da je klub u ozbiljnim problemima finansijske prirode zbog toga što postoje dugovanja ?

  • Nećemo da kukamo o tome šta je bilo ranije, već gledamo napred. Jesu postojala dugovanja, mi taj problem u prioritetu rešavamo, a klub će poslovati, dok sam ja sa svojim saradnicim na čelu kluba, samo u okviru propisa i zakona ove države. Sve mora da bude transparetno i javno tako da nećemo dozvoliti da imamo problema sa onim institucijama koje ponekad kontrolišu kako se troše sredstva u klubovima.

Koliki je budžet kluba za ovu godinu ?

  • Za potrebe našeg kluba iz opštinske kase odobreno nam je 520.000 dinara za tekuću godinu. Ovaj iznos je nedovoljan za sve one troškove koji nas opterećuju, a pogotovu što moramo da servisiramo i neka dugovanja nastala u ranijem periodu. Znamo i umemo da štedimo i tako ćemo svaki odobreni dinar koristiti tamo gde je najpotrebnije i najurgentnije. Ako uđemo u viši rang takmičenja, što je naš cilj, ubeđen sam da ćemo imati razumevanje opštinske vlasti da nam se dodatnim sredstvima pomogne.

Koje su i kave ambicije vašeg kluba ?

  • Naš najbolji sastav, seniorska ekipa trenutno je prva u Međuokružnoj ženskoj odbojkaškoj ligi, grupa „Leskovac”, što je četvrti stepen u odbojkaškoj Srbiji. Imamo aspiracije da budemo prvi i tako se plasiramo u viši rang takmičenja, a to je Druga „B” liga Srbije, što bi bio najveći uspeh našeg kluba od osnivanja. Imamo sve sportske kapacitete i dobar igrački potencijal koji ima igračke vrednosti i kvalitet za viši stepen takmičenja, – ubeđen je prvi čovek kluba, Milan Petković.

Vladimir Petrović je prvi trener ekipe, mlad stručnjak, ali izuzetno vredan, a u radu mu još pomažu iskusni Dušan Krstić i Anastasija Dimanić.

  • Imamo mladu i talentovanu ekipu, koja iznad svega voli da radi i uči. To je skup devojaka iz srednjih škola i fakulteta kojima ništa nije teško da na treningu urade kako bi što spremnije ušle u utakmicu. Na terenu se bore kao lavice, pomažu jedna drugoj, jednom rečju mi smo jedna porodica koja živi radi za uspehe našeg odbojkaškog kluba, – pun je hvale za svoje odbojkašice Vladimir Petrović, mladi odbojkaški stručnjak, pred kojim je lepa trenerska karijera.

Trenutno ste na čelnoj poziciji, da li će tako biti i na kraju sezone ?

  • Ja se nadam da će takav redosled na tabeli biti i na kraju prvenstvene sezone. Ali, jedno su nadanja i želje, sve to što mi želimo, zahteva puno rada i odricanja. Svu tu pozitivnu energiju imaju naše igračice i ona im je zajednička vodilja na putu ka krajnjem uspehu.

Koja ekipa vam je najteži rival u borbi za prvaka ?

Za nas je svaki meč važan i svaka nova utakmica nosi nove opasnosti. Eto, u prošlom kolu imali smo nezgodnog rivala u ekipi Puste reke, ali tu smo prepreku uspešno prebrodili. Sve ekipe žele skalp prvaku, ali mi nećemo dozvoliti da se protivnička ekipa raduje. Cenimo svakog protivnika, ali u svaki meč ulazimo da ga dobijemo, verujemo u sopstveni kavlitet i snagu naše ekipe i mislim da će nama na kraju sezone pripasti sve počasti koje pripadaju prvaku, – uveren je mladi i talentovani trener OK „Vlasina”; Vladimir Petrović.

PREDSEDNIK GAJIĆ U VLASOTINCU

Zoran Gajić dugo godina bio je selektor naše reprezentacije. Sada se nalazi u fotelji predsednika Odbojkaškog saveza Srbije.

“Imali smo određene kontakte sa predsednikom našeg saveza Zoranom Gajićem. Obećao je da će uskoro doći uskoro u Vlasotince kako bi se na licu mestu uverio sa kakvim potencijalom raspolaže naš grad. Tu pre svega mislim na igrački potencijal, a možda više na infrastrukturne mogućnosti našeg Vlasotinca “- otkriva predsednik Milan Petković vest o poseti predsednika saveza Vlasotincu.

Vlastimir Stamenković

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*