Medveđa : Prijem kod predsednika opštine

MEDVEĐA

U kabinetu predsednika opštine Medveđa Nebojše Arsića danas je organizovan prijem za više delegacija sa područja te opštine.

Arsić je , povodom predstojećih praznika,  ugostio direktore javnih ustanova, republičkih organa, direktora srednje i svih osnovnih škola sa teritorije opštine Medveđe.

Nakon ovog sastanka imao je razgovor sa predsednicima Mesnih zajednica, zatim udruženja penzionera Medveđe, udruženja roditelja dece ometene u razvoju ”Srce za decu” i sa dva polaznika naučno-istraživačke stanice “Petnica” u Valjevu.

Iz Arsićevog kabineta je saopšteno da je “u razgovoru sa predsednikom iznet zajednički stav direktora, kako je u godini koju ispraćamo bila bolja saradnja i kako su se svi problemi rešavali u hodu.

“Komunikacija na relaciji opština-korisnici je kroz otvorene razgovore dignuta na viši nivo. Osluškivanjem potreba građana opštine Medveđa baziran je i budžet za novu finansijsku godinu. Dosta je toga urađeno u ovoj godini, ali nas mnogo više posla očekuje u 2018.godini. Kada imamo jasne ciljeve, i kada svi stremimo ka ostvarenju istih, i realizacija je izvesnija,”navodi se u saopštenju.

Arsić je primio i predstavnike udruženja penzionera  a onda je održan sastanak sa predsednicima mesnih zajednica, koji su istakli da bi trebalo u budžetu predvideti više novca za atarske puteve koji su njihov glavni problem.

Predsednicima MZ-a i direktorima škola, javnih ustanova i republičkih organa i ostale goste, predsednik opštine je uručio reklamni materijal povodom novogodišnjih praznika, navodi se u saopštenju.

u Skupštinskoj sali je održan prijem roditelja dece ometene u razvoju iz udruženja “Srce za decu”.

Arsić je rekao da su “naša deca sva ista i da su najveće bogatstvo koje imamo”.

“U ovoj godini kroz druženja i održane razne manifestacije u koje su uključena i deca sa posebnim potrebama, videli smo da su naši građani jako otvoreni i spremni za inkluziju ove osetljive grupe, što je pokazatelj da smo složni i da dišemo kao jedno. Ponosan sam danas kada stanem pred svima vama, i mogu da kažem da svi skupa činimo jednu zajednicu na kojoj bi se mogli ugledati i mnogo veće opštine i gradovi. Mi živimo u multinacionalnoj sredini, koja nije među razvijenim opštinama. Uprkos tome, niko od nas ne gleda da li je neko albanske, romske ili druge nacionalnosti kada treba pružiti ruku i pomoći u datom trenutku. Moje najiskrenije želje za sve vas jesu da imate svi prvo zdravlja, bolje uslove za život pa će i ostalo doći na svoje”.

Deci sa smetnjama u razvoju Arsić je darivao po novogodišnju novčanu čestitku.

Ovim činom je , ocenjuje se u saopštenju ,” pokazao da opština Medveđa prepoznaje prioritete, obzirom da su planirana sredstva za doček Nove godine na trgu preneta deci sa smetnjama u razvoju.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*