LESKOVAČKI NOVINAR DUŠAN STAMENKOVIĆ DOBIO NAGRADU ZA ŽIVOTNO DELO


BEOGRAD-LESKOVAC

Na tradicionalnom godišnjem okupljanju članova Udruženja sportskih novinara Srbije, koje je na Jovanjdan održano u svečanoj Sali Skupštine grada Beograda, proglašeni su najbolji sportisti Srbije u 2016.godini i jednovremeno nagrađeni profesionalni sportski novinari za dostignuća i rezultate u prošloj godini.  Leskovčki novinar Dušan Stamenković dobio je  nagradu za životno delo.
Umesto osvajača zlatne medalje u Rio de Žaneiru Davora Štepaneka, koji je poslao pozdrav sa priprema za EP u rvanju, priznanje je primio njegov trener i nekada veliki as jugoslovenskog rvanja Damnjanović.
Ivana Španović,koja je u izboru specijalnog žirija USNS tri puta zaredom dobijala laskavo priznanje, obećala je sportskoj Srbiji nove radosti u godini koja je počela.
-Već 18.februara učestvujem na mitingu u Berlinu, naša publika moći će da me vidi u “Kombank areni” 25.februara na Prvenstvu Balkana, a potom sledi nastup na prvenstvu Evrope (3.-5.mart) u istoj dvorani. Motivacija je ista kao i u prošloj godini, želim da pobeđujem i osvajam titule i medalje, verujem da ću neke od njih proslaviti sa domaćom publikom u Beogradu. Inače sam presrećna što sam ovako laskavo priznanje dobila od najkompetentijeg žirija, profesionalnih sportskih novinara, i potrudiću se da i u ovoj godini rezultatima zaslužim novo druženje sa vama,- rekla je  Španović.
Već po tradiciji, a na osnovu izbora žirija koji čine urednici najuglednijih sportskih redakcija dodeljene su i godišnje nagrade USNS, osim nagrade za najboljeg sportskog novinara, što je doprinelo da nagrada za životno delo dobije dodatno na vrednosti.
A ona je uručena doajenima sportskog novinarstva u Srbiji, Vladimiru Dediću dugogodišnjem uredniku sportske redakcije Politike i predsednika USNS u prethodnim godinama, i leskovačkom novinaru Dušanu Stamenkoviću, višegodišnjem uredniku sportskog programa Radio Leskovca, dopisniku RTV Beograd, JSL Sport, a u poslednje dve decenije i najuglednijeg sportskog dnevnika na Balkanu, Sportskog Žurnala.
-Proveo sam 40 godina u profesiji i to jeste jedan od razloga što sam među laureatima, što sam osvojio nagradu kakvu dobijaju samo privilegovane kolege. U 2008.godini dobio sam nagradu kao najbolji sportski novinar dopisnik u Srbiji, tako da ovo poslednje priznanje rečito govori i o kvalitetu rada u elektronskim, ali i štampanim medijima. U Leskovcu, ali ponajviše u Beogradu. Presrećan sam što je ovo priznanje stiglo za 2016.godinu kada su srpski sportisti ostvarili
istrojiski uspeh osvajanjem brojnih medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Brazilu. Najvećim doprinosom profesiji sportskog novinara smatram priznanje naše esnafske organizacije, koje je ovakvom odlukom potvrđenoi, kako sportska Srbija nije samo
“Beogradski pašaluk”, da se sportski talenti otkrivaju, asovi i stručnjaci, treneri i novinari, stvaraju i dokazuju u tzv. malim sredinama, u svim krajevima naše države,- rekao je  je u posebnom obraćanju učesnicima skupa u Beogradu, Dušan Stamenković dobitnik
nagrade Udruženja sportskih novinara Srbije za životno delo.
Svečanosti su,  ispred grada Beograda,  prisustvovali zamenik gradonačelnika Andrija Mladenović i zamenik sekretara Gradske uprave za sport Dragoljub Kočović.
Prisustvovali su i generalni sekretar AS Srbije Slobodan Branković, VD generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije, legenda atletskog sporta Dane Korica, treneri najboljih sportista Srbije Sreten Damnjanović, učitelj osvajača zlatne medalje u Rio de Žaneiru Davora Štepaneka i
Goran Obradović, trener sportiskinje godine Ivane Španović.

FOTO:Sportski Žurnal

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*