PREGLED PLASMANA LESKOVAČKIH KLUBOVA PRED PROLEĆNI DEO SEZONE

27LESKOVAC

Sportski klubovi su imali pauze u takmičenjima. Sada se privode kraju pripreme za prolećni deo. Nudimo vam kratak pregled plasmana najznačajnijih klubova našeg grada, sa pojašnjenjem koji rang takmičenja igraju, s obzirom na nazive Superliga, Prva „B“ i slično.
U fudbalu najuspešnija ekipa sa teritorije grada Leskovca je Moravac Orion, koji je u Srpskoj ligi (treći rang) drugi nakon 15 kola. Imaju 29 bodova, deset manje od vodećeg Temnića. Rang ispod nalaze se GFK Dubočica i Sloga. Dubočica je šesta sa 20 bodova, dok Sloga ima 14 bodova i nalazi se na 14-om mestu od 16 ekipa.
Rukometaši Dubočice 54 igraju Super „B“ ligu (drugi rang) i trenutno su treći sa 15 osvojenih bodova u 11 kola, dva boda iza drugoplasirane Mokre Gore..
Odbojkaši Dubočice igraju Prvu „B“ ligu (treći rang). Oni su jedanaesti, pretposlednji, sa dve pobede i osam poraza, a zaostaju dva boda za ekipom Užica.
Prvu ligu (drugi rang) igraju odbojkašice ekipe Leskovac 98. Pretposlednje, jedanaeste su sa samo jednom pobedom i devet poraza, uz sedam bodova zaostatka za desetoplasiranom ekipom Smedereva.
Košarkaši Zdravlja u Prvoj regionalnoj ligi (četvrti rang) nakon 13 kola nalaze se na deobi 4-6 mesta, sa skorom osam pobeda i pet poraza i zaostaju samo jednu pobedu iza tri prvoplasirane ekipe, koje imaju skor 9/4.
Košarkašice Aktavis akademije igraju Drugu žensku ligu (drugi rang) i nalaze se na četvrtom mestu. Imaju sedam pobeda i tri poraza, a dve ekipe koje su plasirane na drugom i trećem mestu imaju pobedu više.

I.S.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*