Koncert Dragane Mirković najposećeniji na Roštiljijadi

Na koncertnom zatvaranju Roštiljijade Dragana Mirković je preko tri sata izvodila svoje pesme uz horsko pevanje publike. Ovo je bio najposećeniji koncert od kada postoji Roštiljijada, a, možda, najviše problema je imalo obezbeđenje, jer je publika pokušavala stalno da se približi Draganoj Mirković, kako bi je dotakli ili napravili selfi sa njom. U jednom trenutku je i ograda koja je delila binu od publike gotovo popustila, ali se sve završilo bez problema, a delirijum je nastao kada je Dragana Mirković sišla sa bine i prošetala se ispred prvih redova, pevajući sve vreme.

 

Jednoj od najvećih muzičkih zvezdi Balkana prijem je pre koncerta upriličio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je rekao da je ovo bila dobra uvertira za narednu, jubilarnu 30. Roštiljijadu.

„Bez sumnje, ovo je najbolje organizovana i najinventivnija manifestacija koju je Leskovac do sada imao. Za ovih šest dana Leskovac je posetilo, po procenama 500.000 ljudi, mada bi mi iz lokalne samouprave uvek dodali još toliko, a koji su sem dobrog roštilja, uživali i u dobrom zabavnom programu. Veličinu Roštiljijade pokazuje i to da su sve kulturne institucije u vreme njenog održavanja otvorile svoja vrata i posetiocima pružile program inspirisan ovom manifestacijom.“

 

Dragana Mirković je rekla da je prvi put u situaciji da se obraća sa govornice, kao i da tek sada razume zašto je ta govornica tako primamljiva.

 

„Drago mi je da sam u Leskovcu, ovo je jedna divna manifestacija. Na svojim ranijim nastupima ovde sam uvek dobijala divne emocije, temperament, puno dobrog druženja… Zaista se radujem i srećna sam zbog toga što sam u Leskovcu, delom i zbog toga što sam toko karijere puno sarađivala sa leskovačkim muzičarima. Žao mi je i što duže nisam bila u Leskovcu, ali razlog tome je što me je moj život doveo do toga. Preselila sam se, zasnovala porodicu, dobila decu, to je postao moj prioritet, jednostavno nisam se bavila velikim koncertima dosta dugo… Sada sam tu i znam da ću uživati na koncertu.“

 

Koncertno veče otvorio je svojim nastupom finalista emisije „Nikad nije kasno“, Saša Trajković Džaja, koji je nastupio sa grupom „Arija“.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*