Kako ćemo sanirati kuće i stanove?

LESKOVAC

Na 32. sednici Gradskog veća Grada Leskovca donet je pravilnik o sufinansiranju mera energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova, a obrazovana je i komisija za realizaciju ovih mera. Ukupna sredstva predviđena za ovaj vid sufinansiranja mera energetske sanacije su 13,5 miliona dinara, do čega je 7 miliona opredelio Grad Leskovac, a 6,5 miliona Ministarstvo rudarstva i energetike. Ovi iznosi su predviđeni za ugradnju i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, krova, tavanica i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru porodičnih kuća i stanova; zamena (nabavka sa ugradnjom) spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama porodičnih kuća i stanova sa pratećim građevisnkim radovima; nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas i/ili biomasu (drvni pelet, briket, sečka) grejača prostora za porodične kuće.
Data je saglasnost na odluku o izboru projekata za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u 2021. godini. Biće finansirano 19 projekata ukupnom sumom od nepunih 1,7 miliona dinara. Prijavilo se šest učeničkih parlamenata srednjih škola i 13 udruženja koji se bave problemima mladih.
Gradsko veće se složilo da se i ove godine učenici koji završavaju srednju školu i imaju prosek 5,00 nagrade ekskurzijom, a uslove je ispunilo 104 učenika.

IS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*