Izvinjenje zbog nipodaštavanja glavnog i odgovornog urednika Nove Naše reči

S obzirom da se u prvim redovima aktivista ove koalicije nalazila i osoba koja je na društvenoj mreži i privatnom profilu glavnog i odgovornog urednika Nove Naše reči Nikole Milićevića istog vređala i nipodaštavala njegov novinarski višedecenijski rad, te kvalifikovala medije, a u pitanju su oni koji jedanaest godija objavljuju ono što mnogi sadašnji opozicionari ni u kafiću ne smeju da pričaju, ali i da je slične pritiske imao još jedan medij, glavna i odgovorna urednica Regionalne informativne agencije JUGpress je pitala šta oni koji nekome nisu po volji mogu da očekuju u budućnosti od ovog dela leskovačke opozicije i da li će to biti isto što doživljavaju godinama od aktuelne vlasti, najpre je odgovor dala Jelena Spirić iz Stranke slobode i pravde (SSP).

„Iskreno, nisam upoznata sa tim koji su ljudi u pitanju, ali se u svakom slučaju izvinjavam u ime koalicije, kao i svake od stranke pojedinačno. To su sigurno lični stavovi pojedinaca, nisu stavovi koalicije. Borimo se protiv svih vidova nasilja, i mi imamo pritiske od strane vlasti, neki od tih pritisaka su vrlo ozbiljni, tako da je moguće da neko omaškom u nervozi u ovoj kampanji, kada smo svi pod nekim pritiscima i tenzijama ovde, na poslu, privatno… Neće se to ponoviti, ali ćemo svakako ispitati o čemu je reč,” tvrdi Spirić.

Zdravko Ponoš, predsednik stranke Srbija centar (SRCE) i poslanički kandidat na listi “Srbija protiv nasilja” je rekao da stanje u medijima i odnosu političkih aktera prema medijima i medija prema njima je jedan fenomen koji ima samo eventualno lokalnu manifestaciju.

„Ali, to je problem koji je u našem društvu ozbiljno prisutan i utiče na sve sfere života. Ovde je i gosposin Cvejić, koji je bio u REM-u i otišao odatle iz razloga koji su dosta obeshrabrujući i koji pokazuju da je tamo jedna mašinerija koja je nepopravljiva. Ono što se juče desilo na televiziji sa nacionalnom frekvencijom pokazuje u kakvom smo mi problemu. Verujem da je i ovde u lokalu bilo iskakanja o kakvom govorite i to je nešto što ne sme da se dešava. Ništa što radi ovaj režim i njegova mašinerija ne može da bude opravdanje ni za koga iz opozicija da tako nešto radi na lokalnom planu.“

Naravno da ćemo pratiti kako se ovo izvinjavanje sprovodi u praksi. IS/SM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*