Fudbal: Zbog neizmirenih obaveza dužnici suspendovani

VLASOTINCE

I ako je leto poprilično uzelo maha i nesnosne vrućine prosto obaraju s nogu, aktivnosti u Fudbalskom savezu opštine Vlasotince su u punom jeku.

To se pre svega odnosi na Letnji prelazni rok za fudbalere koji će, inače, trajati sve do 31.avgusta. Propisima FS Srbije jasno je formulisano koji igrači sve imaju pravo da koriste ovaj letnji prelazni rok, a administracija kancelarije FSO Vlasotince biće dosledna u primeni tih i takvih propisa.
– Klubove smo upozorili, a i sada ih putem sredstva javnog informisanja obaveštavamo da je Letnji prelazni rok u toku, i traje, zaključno sa 31.avgustom. Zato, upozoravamo sve klubove da ne čekaju poslednje dane, već da angažuju eventualna pojačanja na vreme, i uz propisnu dokumentaciju. Takođe, skrećemo pažnju i fudbalerima koji odlaze van teritorije FSO Vlasotince, da su u obavezi i da moraju od naše službe uzeti brisovnicu kako bih mogli da budu registrovani za novi klub. Nažalost, zbog neizmirenja obaveza iz ranijeg perioda pribegli smo nepopularnoj meri, ali utemeljenoj u propisima FS Srbije, i suspendovali smo Vlasinu, Budućnost i Gradac, i oni ne mogu registrovati nove igrače sve dok ne izmire svoje finansijske obaveze prema FSO Vlasotince – upozorava Radovan Stanković, predsednik FSO Vlasotince.
Kako su klubovi sa teritorije FSO Vlasotince okončali ovogodišnju prvenstvenu sezonu ?
– Pa, to je svima dobro poznato. Vlasina je ispala iz Srpske lige i od jeseni igraće sa ekipom Budućnosti iz Orašja u zoni ,,Jug”. U Jablaničkoj okružnoj ligi sva tri naša predstavnika, Polet, Progres i Jedinstvo igrali su dobro i njihovi plasmani su sasvim zadovoljavajući. U Međuopštinskoj ligi u finišu prvenstva Gradac se spasao ispadanja dok je Mladost iz Batulovca prijatno iznenađenje. Ženski fudbalski klub ,,Rosulja 2014″ koji igra u Razvojnoj ligi, nalazi se u teškoj situaciji zbog nesostatka dovoljnog broja igračica. Kad smo kod ovog kluba, oni nisu dobili sportsku opremu od strane FS Srbije, a to je greška kancelarije FSJO, i oni će u najskorije vreme dopremiti opremu, kupljenu od svojih sredstava za naš ženski fudbalski klub.
Kakvo je stanje u trenerskoj i sudijskoj organizaciji ?
– Posle uvedenih privremenih mera u trenerskoj organizaciji, izbori su izvršeni, i trenerska organizacija shodno svojim mogućnostima funkcioniše, dok ima određenih problema u sudijskoj organizaciji. Nemamo dovoljnosudije i tako imamo problema sa pokrivanjem utakmica za mlađe kategorije. Očekujem da se u narednom periodu učine napori, kako bi smo sudijska organizacija bila u punom kapacitetu.
Kako stojite sa finansijskim sredstvima ?
– Iz budžeta Sportskog saveza ne dobijamo ni dinar. Naši osnovni prihodi su od članarine klubova, igrača, trenera i sudija. Značajna sredstva stižu od brisovnica koje igrači uzimaju prilikom odlaska sa teritorije našeg saveza. Upravo, zbog ovih navedenih razloga, pribegli smo vrlo nepopularnoj meri i morali smo da suspendujemo napred navedena tri kluba.
Proletos su na fudbalskoj ,,Rosulji” igran jednodnevni turnir ,,Ciciban lige”. Ko je to organizovao ?
– To je delo trenera Vlasine Jugoslava Stanojevića i Bojana Stojanovića, koji su se junački borili i izborili da se ovaj turnir održi u Vlasotincu. Oni su organizovali ovaj jednodnevni turnir ,,Ciciban lige”, koja je pod patronatom Gradskog fudbalskog saveza Leskovac. Na terenu Vlasine tog dana prodefilovalo je 270 dece, a vredni i neumorni treneri Jugoslav i Bojan sami su obezbedili sponzore koji su deci besplatno obezbedili hranu i napitke.
Koji su planovi za jesen FSO Vlasotince ?
– Činimo napore da formiramo Opštinsku ligu za seniore, i to već od jesenas. Ima zainteresovanih, a mi smo spremni da im pomognemo i uputimo kako da obnove rad svojih klubova. Takođe, plairamo da imamo i ligu za mlađe kategorije, pogotovu što je obaveza zonskih klubova da u takmičarskom pogonu imaju tri mlađe kategorije – kaže na kraju razgovora Radovan Stanković, prvi čovek FSO Vlasotince.

Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*