Dvojica vlasotinačkih boksera u Rumuniji

VLASOTINCE

Vlasotinčani mogu biti ponosni, za dosad postignute rezultate, na mlade takmičare iz bokserskog kluba ,,Arena”. Posle sjajnih rezultata na ringovima širom Srbije, kao nagrada za sve te odlične rezultate stigao je i poziv od saveznog selektora bokserske reprezentacije Srbije da učestvuju na Evropskom prvenstvu za školarce u rumunskom grad Valceu.


U Rumuniju su sa ostalim reprezetativcima su otputovali i mladi bokseri iz Vlasotinca, Ognjen Mitić i Alek Andrejević. Na ovom Evropskom prvenstvu za školarce učestvuju najbolji mladi bokseri satrog kontinenta, a borbe na prvenstvu odvijaće se od 17. do 26.jula.


” Ovo je izuzetno veliko priznanje za naš klub i prava sportska nagrada za naše trenere koji su uložili mnogo truda kako bi našu mladu decu naučili majstorstvu ,,plemenite veštine”. A naučili su ih mnogo, što potvrđuje na najbolji način, njihov odlazak na Evropsko prvenstvo u Rumuniji, na kome će se pojaviti veliki broj takmičara iz cele Evrope. Ovo je prvo veliko takmičenje za naše boksere, ali bez obzira na tu činjenicu, Ognjen Mitić i Alek Andrejević su fizički izuzetno spremni, jer smo prethodnih dana, uprkos velikoj sparini u sportskoj hali, radili puno na taktici, a naročito na fizičkoj spremi. Mnoge reperezentacije su već desetak dana na licu mesta u Rumuniji, dok naša reprezentacija odlazi na takmičenje neposredno pred početak prvenstva. Po ocenama stručnjaka najbolji takmičari stižu iz Velike Britanije i Rusije, ali i mi imamo svoje adute. Očekujemo dobre borbe naših takmičara, i naravno, lepe vesti iz Rumunije”,  kaže Milan Jović, koji je sigurno najzasluženiji za procvat ,,plemenite veštine” na jugu Srbije.

Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*