Drugi festival hrane i pića “Ukusi juga”

VLASOTINCE

      Vlasotinčani kao i mnogobrojni gosti i posetioci imali su priliku da u hotelu “Grozd" posete i uživaju u domaćoj kuhinji i ostalim gurmanlucima na 2. Festivalu hrane i pića “Ukusi juga". Festival je otvoren tradicionalano plesom “Boginja vina“. Oko šezdeset izlagača, a čak sto učesnika u realizaciji manifestacije, uspelo je još jednom učiniti da Vlasotince makar jedan dan bude sajamski grad.
  - Na festivalu su bili izloženi najrazličitiji asortimani hrane, bilo je tu domaćih kolača, tradicionalnih jela, zimnice, mlečnih proizvoda, proizvoda od meda i bilja, začini, hrono hrana, slatkiši. Ni napitci nisu manjkali po svojoj raznolikost, kao što su : domaća vina, rakije, sokovi..bilo je čak i kuvanja kafe u pesku što je izazvalo veliko oduševljenje publike. Ono što neguje ovaj festival je i trpeza koja simulira tradicionalnu srpsku slavu, koja je i ove godine bila postavljena, a bogat asrtiman hrane i svoju ugostiteljsku ponudu izložili su vlasotinački restorani “Gunjetinac" i “Trofej", - rekla nam je v.d. Turističke organizacije opštine Vlasotince,Nataša Đokić Živković 

Recite nam šta je još bilo na ovom festivalu hrane i pića ?
– Ovde se na predavanjima o preduzetništvu, zadrugarstvu i manifestacijama moglo i naučiti nešto, a uživanje je bilo i pratiti priredbu dece iz GD “Rujnica”, kao i nagaradnu igru koju stu sponzorisali predstavnici male privrede sa teritorije opštine Vlasotince.
Koji su vaši planovi kada je u pitanju ova i ovakva manifestacija ?
– Obzirom na to da je festival zabeležio ove godine porast broja kako izlagača, tako i posetilaca, nastavićemo sa njegovim održavanjem i nastojati da u predhodnim godinama „Ukusi juga“ zaista prerastu u jedan lep dvodnevni sajam. Pozitivna energija non-stop je strujala velikom salom, a ja sam naročito zadovaljna što ni u jednom trenutku ista sala nije bila prazna. Imali smo posetioce svih uzrasta što me posebno raduje. Zahvalila bih se na ovolikom interesovanju izlagačima, udruženjima i svima koji su doprineli jednoj ovako lepoj i uspešnoj priči – rekla nam je vredna i preduzimljiva Nataša Đokić Živković, v.d. Turističke organizacije opštine Vlasotince, koja je sa svojim saradnicima najviše doprinela da i ove godine i ovaj 2. Festival hrane i pića “Ukusi juga” protekne u najboljem redu, naravno, uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave Vlasotince.
V. Stamenković

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*