Devedeseti rođendan čuvenog Siniše Pavića

Povodom 90.rođendana, predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović posetio je čuvenog pisca i scenaristu Sinišu Paviću, koji već izvesno vreme živi u Vlasotincu, saopšteno je iz kabineta predsednika opštine.

– Hteo sam da ispoštujem gospodina Pavića, uz čije serije smo odrastali i sazrevali, koje su aktuelne i danas, a u kojima se istovremeno čulo i za naše mesto. Podsetiću da je gospodin Pavić i počasni građanin Vlasotinca, da je dugo prisutan u našoj varoši i da ga uglavnom doživljavamo kao Vlasotinčanina – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.

Na pitanje da li se mogu očekivati nove priče iz njegovog pera inspirisane Vlasotincem i Vlasotinčanima, autor brojnih serija je rekao:
– Ja nisam više siguran da u ovim godinama mogu da uradim nešto što bi bilo bolje od onoga što sam već uradio ili bar što bi bilo na tom nivou. Nisam sasvim siguran. Ranije sam bio siguran i onda sam radio. Sada, moguće je, ali ne mogu da tvrdim – rekao je Pavić
On je podsetio da je četiri velike serije, Porodično blago, Stižu dolari, Bela lađa i Junaci našeg doba, napisao u poslednjih dvadesetak godina, u penziji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*