Zajedničkom akcijom do povraćaja umanjenih penzija

LESKOVAC-BEOGRAD

U organizaciji Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ i Saveza samostalnih sindikata Srbije, održan je okrugli sto „Zajedničkom akcijom do povraćaja umanjenih penzija“. Velika sala Medija centra je bila premala da primi sve zainteresovane goste, iz redova pomenutih sindikata, ali i drugih penzionerskih udruženja. Tribina je organizovana u cilju utvrđivanja zajedničkog nastupa Saveza penzionera Srbije i Sindikata penzionera „Nezavisnost“, koji su svoju saradnju ovekovečili potpisivanjem sporazuma.

Zoran Stojiljković, predsednik Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“ je naglasio da je neophodno da sindikati koordinišu svoje aktivnosti i da zajedničkim snagama razvijaju strategije postupanja narednom periodu.

Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije je apostrofirao ulogu koju penzioneri imaju u društvu Srbije, navodeći da „imaju moć koje ni sami nisu svesni“. On je govorio o važnosti aktivacije penzionera i njihovog motivisanja da učestvuju u ovoj borbi za svoja prava. Po njemu, okrugli sto je pokazatelj značajnog stepena jedinstva dva reprezantativna sindikata u nastojanju da svoju poziciju osnaže.

Predsednik Sindikata penzionera „Nezavisnost“, Miloš Grabundžija, se detaljnije bavio problematikom povraćaja umanjenih penzija. On je istakao da su „penzioneri svojevremeno pomogli državu kada je trebalo, a sada je rad da država učini svoj deo posla“. Naročito se osvrnuo na neophodnost državne intervencije kada je u pitanju primoravanje poslodavaca da uplaćuju doprinose u skladu sa zakonom.

Nakon izlaganja učesnika, usledila je diskusija u kojoj su učestvovali prisutni.

NNR

1 Komentar

  1. I sam predsednik Vučić je rekao, da su nnajveći teret finančne stabilizacije Srbije podneli baš penzioneri. Sada je pravo vreme, kao što kaže predsednik društva, da država to vrati penzionerima.

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*