ZA 3O PREDUZETNIKA PO 2.400 EVRA

LESKOVAC

 

Prvi od šest planiranih projekata “Podrška mikro biznisa u Srbiji” održana je danas  u sali Jablaničkog upravnog okruga, u organizaciji Agencije za lokalni ekonomski razvoj (ALER).

Projekat ispred grada sprovodi ALER u saradnji sa HELP-om, a ugovor o saradnji potpisan je 14. maja.

Projekat predviđa podršku za najmanje 30 osoba u pokretanju sopstvenog malog biznisa ili podršku postojećeg biznisa u cilju unapređenja poslovanja.

Na prezentaciji je detaljno objašnjeno budućim korisnicima sredstava kako mogu konkurisati i kako popuniti formular kojim se konkuriše. Konkurs će biti otvoren do kraja juna. Donacija će biti u opremi u iznosu od 2.400 evra, a učešće korisnika sredstva je 20 posto vrednosti donacije. Konkurisanje se vrši isključivo putem aplikacije koja se dobija na prezentacijama, rekla je Ivana Stojiljković Ranđelović, koordinator projekta iz ALER-a.

Projekat nije namenjen samo onima koji započinju biznis, već i onima koji već rade,  imaju mali sopstveni biznis i treba im podrška kako bi unapredili svoje poslovanje. Obuhvaćene su sve vrste delatnosti, osim poljoprivrede.

Naredne prezentacije biće održane u Vučju, 5. juna, 12. juna u Leskovcu u Kacelariji za mlade, 11. juna u Grdelici, 12. juna u Brestovcu i 15. juna u Leskovcu u sali Skupštine grada.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*