VUČIĆ: PREMREŽIĆEMO SRBIJU PUTEVIMA

LESKOVAC

 

Drugi put za kratko vreme Leskovac je posetio premijer Srbije, a sada i predsednik države, Aleksandar Vučić.

On je otvorio pružnu deonicu Vinarce – Đorđevo dužine 15 kilometara i najavio tom prilikom nova ulaganja u infrastrukturu.

Vučić je u Leskovcu najavio modernizaciju i izgradnju još 255 kilometara železnice, tako da će vozovi ići brzinom od 100 do 120 kilometara na sat, umesto dosadašnjih 30 do 40 kilometara.

Šta se, zapravo, dešavalo u regionu i koliko su izjave Edi Rame, Hašija Tačija i Jonuza Musliua opasne i koliko one uznemiravaju ljude na jugu Srbije, iz Bujanovca i Preševa, ali i šta stoji iza tih izjava, tema je kojom se bavi najnoviji broj Nove Naše reči.

O ovome za Novu Našu reč govore vlasnik televizije „Spektri“ iz Bujanovca Nedžap Behljuli, zamenik predsednika opštine Bujanovac Stojanča Arsić, predsednik OO Demokratske unije Albanaca za Preševo Naser Aziri, a stanje u  južnim opštinama Srbije komentariše i premijer Aleksandar Vučić.

Sezona protivgradnih raketa počela je 15. aprila, a grad još uvek nije nabavio 120 protivgradnih raketa, kako je planirano, i za šta je budžetom predviđeno 3,5 miliona dinara. Kada će rakete biti nabavljene i da li sada u slučaju vremenske nepogode protivgradni strelci mogu da deluju, piše Nova Naša reč.

Leskovački nedeljnik piše i o tome kako je protekao prvi sajam obrazovanja u Leskovcu, kakvu će ulogu imati Kancelarija za smanjenje siromaštva otvorena u Vlasotincu, kako je obeležen Dan planete zemlje, kao i Svetski dan knjige i autorskih prava.

U proteklih nedelju dana javnosti su se obratile dve stranke, DS i pokret Dveri.

Dok demokrate upozoravaju, kako su rekli, na nelegitimnost izbornog procesa i traže zakazivanje sednice Skupštine grada, iz pokreta Dveri reaguju na donošenje „Tiranske platforme“ i izjave albanskih političara.

Nova Naša reč piše o još jednom velikom uspehu studenata kulinarstva na Visokoj poslovnoj školi strukovih studija u Leskovcu, koji su na 11. Međunardonom prvenstvu turističko-ugostiteljskih radnika u Budvi predstavili leskovačku kuhinju i dooneli devet medalja i jedan pehar, od toga šest zlatnih.

Iz štampe je u izdanju Nove Naše reči upravo izašla knjiga Save Dimitrijevića „Leskovački drveni tranvaj“, koju najavljujue najnoviji broj Nove Naše reči.

Pored redovnih rubrika i feljtona, Nova Naša reč prati dešavanja fudbalu, malo fudbalu, košarci i ostalim sportskim disciplinama.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*