Vlasotince: Proglašeni najuspešniji sportisti u 2019. godini

VLASOTINCE

Poslednjih ovodecembarskih dana većina sportista je na odmoru posle napornih takmičenja koje su imali u toku čitave godine. Mnogo je onih koji su ostvarili svoje takmičarske uspehe, ali ima i dobar deo onih koji su izneverili očekivanja svojih navijača. I to tako traje godinama, sigurno će tako biti i u narednim godinama, a slava po pravilu i pripada slavodobitnicima.
Tradicionalno na kraju svake godine Sportski savez opštine Vlasotince bira najuspešnije sportiste i sportske radnike, kao i najbolje sportske kolektive.

 • Sada kada smo na kraju godine koja je na izmaku želim da iskažem zadovoljstvo postignutim rezultatima svih naših sportista koji su na najbolji način prezentovali sportske vrednosti našeg Vlasotinca, a još i više činjenicom da smo sport i fizičku kulturu učinili dostupnom svima u našoj opštini. Posebnu zahvalnost imamo prema lokalnoj samoupravi koja je izdvojila dovoljno sredstava za sve sportske kolektive i sportiste. Ujedno čestitam svim dobitnicima na priznanja koja su na pravi način zaslužili za postignute rezultate, uz nadu da će trend dobrih rezultata biti nastavljen i u narednoj 2020.godini, – rekao je Milan Jović, predsednik Sportskog saveza opštine Vlasotince.
  Najbolji sportista u 2019.godini je Igor Jović, fudbaler i kapiten srpskoligaškog lkluba Vlasina, a za najbolju sportiskinju proglašena je lepa i simpatična odbojkašica Anđela Veličković, član odbojkaškog kluba Vlasina. Njima su pripali pehari koji su im uručili Boško Stančić, zamenik predsednika opštine Vlasotince i Bratislav Petrović, predsednik skupštine Vlasotince. Uz to dobili su od strane Sportskog saveza i novčanu nagradu u iznosu od deset hiljade dinara.
  Za najboljeg sportskog radnika godine proglašen je Nenad Stojković, alfa i omega FK „Vlasina” koji je svojim radom i angažovanjem uspeo da ovaj fudbalski klub vrati na visoko mesto fudbalske Srbije.
  Milan Stanojević, član bokserskog kluba „Arena” zavredeo je vredno priznanje za postignute rezultate na velikim takmičenjima u 2019. godini, a FK „Donja Lomnica” je najbolji sportski kolektiv.
  Slavko Mladenović, trener košarkaškog kluba „Vlasotince” proglašen je najboljim trenerom u godini koja je na izmaku, dok je specijalno priznanje za razvoj i promociju sporta otišlo u ruke Jovana Jankovića, vlasnika zlatare „Jovan” i optike „Janković”. Najbolji pedagozi fizičke kulture su Saša Đikić i Dragan Branković.
  U kategoriji sportskih radnika vredna priznanja za životno delo dodeljena su rukometnom treneru Spiridonu Boškoviću i Milisavu Petroviću, specijalisti za rad sa mladim golmanima.
  Posebno iskreni aplauzi bili su upućeni generaciji učenika fudbalske ekipe OŠ „Siniša Janić” koji su ove godine obeležili veoma lep jubilej, 50-godišnjicu od osvajanja trećeg mesta na prvenstvu Srbije u fudbalu, koje bilo održano maja 1969.godine, na pomoćnom terenu Crvene Zvezde, a od strane Sportskog saveza dobili su Specijalno priznanje za poseban sportski rezultat.
 • Zahvaljujem se organizatoru ove lepe sportske manifestacije koji se setio da nas pozove u goste i tako nas okupi opet zajedno na jednom mestu. Sportistima želim puno sreće i uspeha i poručujem im da moraju svakodnevno raditi kako bi uspeli u svojim nastojanjima da na sportskom polju beleže pobedničke rezultate, – rekao je okupljenim sportistima Božidar Milenković Tus, koji je bio vrhunski fudbaler, trener i funkcioner u OFK Beogradu.

Nagrade su uručene i saradnicima saveza, i to Skupštini opštine Vlasotince i SRC „Vlasina”, a za sportske nade u 2019.godini proglašeni su Dušan Lukić – FK „Vlasina”,
Mina Stojilković i Milica Pavlović – OK „Vlasina”, Đorđe Mitić – SU „Donja Lomnica”
Matija Stojanović FK „Budućnost”, Aleksandar Živković i Jovana Mladenović – SU „Pokret”, Veljko Jovanović i Alksandar Jovanović – KK „Vlasotince”, Đurđica Stojković – ŽFK „Rosulja 2014″, Marko Stanković – ŠK ,,Vlasotince”, Nikola Vasiljković -RK „Vlasotince”, Mila Jovanović i Marija Stanojević – AK „Vlasotince”, Dušan Bidžić – KKB „Vlasotince”.
U ime nagrađenih zahvalio se laureat Specijalnog priznanja za životno delo Milisav Petrović, koji je napomenuo da se do vrhunskih rezultata može stići jedino predanim i stručnim radom.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*