Vlasotince: Pomoć u pravi čas

VLASOTINCE

Vozni park vlasotinačkog Doma zdravlja je postao bogatiji za jedno terensko vozilo, za Ladu nivu dar Opštinske uprave Vlasotince. Ključeve od terenskog vozila, predao je načelnik Opštinske uprave Marjan Stanković, direktorki ovdašnjeg Doma zdravlja Violeti Petrović. Inače, ovo je treće vozilo koje je dato na korišćenje od strane opština Vlasotinca i Crne Trave.

 • Opština Vlasotince izdvaja značajna sredstva za finansiranje zdravstvene zaštite. Pored projekta koje finansiramo izdvojili smo 1.650.000 dinara za kupovinu Lade nive za potrebe Doma zdravlja.
  Ovom prilikom uručujem ključeve, direktori Doma zdravlja, od ovog terenskog vozila kako bi zdravstveni radnici mogli da stignu i do najudaljenih mesta i pacijenata kojima je potrebna pomoć – rekao je uručujući ključevi načelnik Opštinske uprave, Marjan Stanković.
  Direktorka Violeta Petrović, biranim rečima zahvalila se, predstavnicima lokalne samouprave na donaciji i istakla:
 • Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi Vlasotinca na donaciji Lade nive, koja kao terensko vozilo nama mnogo znači. Naš Dom zdravlja kao što je poznato pruža zdravstvenu pomoć na teritoriji opština Vlasotince i Crna Trava gde su u pitanju razuđene i široke teritorije, a još su to i područja brdsko-planinskog tipa tako da nekada do pacijenata sanitet ne može da dođe, pa nam ova donacija terenskog vozila mnogo znači. Mi imamo izuzetno dobru saradnju i veliku pomoć naše lokalne samouprave, pa se tako nadam da će ta saradnja ostati u vremenu koje je pred nama – uverena je Violeta Petrović, direktorka vlasotinačkog Doma zdravlja.
  Svečanosti upriličenoj predaje ključeva Domu zdravlja prisustvovali su i predsednik vlasotinačkog lokalnog parlamenta Milan Jović, kao i prvi čovek vlasotinačke opštine Bratislav Petrović.
 • Ovom kupovinom Lade nive opština Vlasotince nastavlja sa izvršavanjem svojih obaveza prema već usvojenom planu i programu Doma zdravlja sve u cilju bolje i adekvatnije zdravstvene zaštite i unapređenje zdravstvene zaštite naših građana. Ove godine opredelili smo blizu 30 miliona dinara
  za Dom zdravlje, a iznos odobrenih sredstava neće biti utrošen u potpunosti imajući u vidu činjenicu da je 50 zaposlenih u Domu zdravlja ugovoreno sa nadležnim republičkim fondom za zadravstveno osiguranje, a koje je do sada finansirala opština Vlasotince. Mi ćemo do kraja godine obezbediti sva sredstva za ostalu medicinsku i nemedicinsku opremu koja je planirana do kraja godine, a potom i nastaviti sa podrškom Domu zdravlja, koja je, inače, i do sada bila. Mi znamo koliko je važna adekvatna zdravstvena zaštita za sve nas. Zahvaljujem se svim zaposlenim u Domu zdravlja Vlasotince za sve što su učinili u prethodnom periodu kako bi u uslovima pandemije spasili živote naših građana – istakao je predsednik vlasotinačke opštine, Bratislav Petrović.

Tekst i foto: Vlastimir Stamenković

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*