U Leskovcu povećano interesovanje za pomoć Crvenog krsta

Primećuje se da postoji povećano interesovanje za narodnu kuhinju i za ostale akcija pomoći koje sprovodi Crveni krst, kaže za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress sekretar ove humanitarne organizacije u Leskovcu Dragan Tasić i dodaje da se javlja sve više starijih osoba..

“Mi se trudimo da svakome ko dođe obezbedimo pomoć iz Narodne kuhinje”, kaže Tasić.

Na pitanje kakve su socijalne kategorije ljudi koji traže ovakvu vrstu pomoći kaže da se “u poslednje vreme više starijih nego mađih socijalno ugroženih osoba javlja”.

” Mi imamo 700 korisnika narodne kuhinje, ali zbog dobrog odnosa sa našim distributerom, Domom učenika i studenata, možemo prihvatiti i malo veći broj. Taj broj se stalno menja, ali je oko 700 korisnika ono što Crveni krst Srbije donira za korisnike narodne kuhinje”, kaže Tasić i dodaje da i lokalna samouprava daje pomoć, ona plaća Dom učenika i studenata, tako da narodna kuhinja može da podnese veći broj korisnika od tih 700”.

Tasić kaže i da leskovački Crveni krst stalno ima podelu odeće a ova akcija je ove godine proširena.

“Imamo svakodnevne akcije skupljanja i podele odeće. Mi smo ove godine pravili i akciju po školama za socijalno ugroženu decu za koju smo spremili novu odeću koju je donirao Vaikiki”.

Kaže da za podelu odeće sigurno postoji povećano interesofvanje građana.

“Mi možemo u ovom slučaju da podelimo onoliko koliko dobijemo od donatora”, dodaje Tasić.

Kada je u pitanju polovna odeća , kaže da “sve što dobiju podele vrlo brzo”.

“Ne možemo da napravimo zalihe na lageru.. Posebno interesovanje postoji za polovnu odeću za decu, tako da koristim priliku i da preko vašeg medija pozovem sve humane ljude da, ukoliko imaju dečju odeću koja treba samo da je čista i neoštećena, da je donesu u naše prostorije, zgrada Starog ureda, Ratka Pavlovića 1.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*