U leskovačkoj samoupravi 280 uposlenika manje od dozvoljenog – ušteda 252 miliona

LESKOVAC

Grad Leskovac, kao i još 31-a lokalna samouprava, učestvuje u drugoj fazi projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi“: Cilj projekta je unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima i sistema razvoja ljudskih resursa na loklanom nivou. U kabinetu gradonačelnika Leskovca, tim povodom je održan sastanak na kome su učestvovali profesor Pravnog fakulteta u Nišu Predrag Dimitrijević i Petar Vujadinović, bivši načelnik GU u Užicu, konsultanti Saveta Evrope. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je izneo podatak da lokalna samouprava grada ima 280 radnika manje od dozvoljenog broja, što u novcu predstavlja uštedu od 252 miliona dinara.
-Važno je istaći činjenicu da odgovorno sprovodimo politiku Republike Srbije i da se držimo svih naloženih mera. Odgovarajući obavezama iz projekta formirali smo radnu grupu od zaposlenih u Službi za upravljanje kadrovima koji će biti zaduženi za dalje sprovođenje projekta.
Predrag Dimitrijević je naglasio da Savet Evrope vidi Srbiju kao zemlju kojoj je potrebno poboljšanje politike upravljanja ljudskim resursima.
-Ovaj projekat je prošle godine započeo svoju prvu fazu, a ukupno je u obe obuhvaćeno 50 lokalnih samouprava. Veoma smo zadovoljni efikasnošću organizovanja ljudi koji će raditi na ovom projektu, a koji će trajati oko godinu dana. Naš zadatak je da se upoznamo sa stanjem po pitanju funkcionisanja službi i način na koji je primenjen Zakon o zaposlenima ida se pokuša da se sve dileme u primeni zakona reše. Efikasnost lokalne samouprave zavisi od dobrih kadrova.-
Projekat se finansira preko Evrpske unije i Saveta Evrope i realizuje se u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

IS

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*