TUŽILA DIREKTORA ZA MOBING , DOBILA OTKAZ ZBOG NOVOG PRAVILNIKA

 

LESKOVAC

Ivana Trajković, do pre neki dana zaposlena u Agenciji za lokalni ekonomski razvoj (ALER), koja je 2. avgusta ove godine  tužila direktora te agencije Bojana Tojagu za mobing, o čemu je Nova Naša reč pisala,  dobila je 15. novembra  otkaz, a u obrazloženju se kao razlog navodi da  „usled organizacionih i ekonomskih promena  prestaje potreba za obavljanjem određenih poslova za tri radnika“. U Rešenju o otkazu ugovora  se navodi da  su „između ostalog, brisana radna mesta projekt administrator za projekte, projekt administrator za lokalni ekonomski razvoj  i referent za odnose sa javnošću i promotivne aktivnosti“.

 

U rešenju  se navodi i da je ovakvu odluku doneo Upravni odbor ALER-a 4.11. 2016. godine koji je, navodi se,  i naložio direktoru ALER-a da donese rešenje o prestanku radnog odnosa za troje ljudi.

 

Ova odluka je dostavljena 4.11.  organizaciji Sindikata Gradske uprave grada Leskovca, predsednici sindikata Gorici Zdravković. Ovaj sindikat je 8.11. dao mišljenje u kome „preporučuje poslodavcu da se u postupanju pri oglašavanju određenog broja radnika viškom  usled organizacionih i ekonomskih promena  upusti u skladu sa pozitivnim pravom Republike Srbije, Kolektivnim ugovorom kod poslodavca i oštim aktima poslodavaca, a najpre Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji  poslova od 20.10. 2016. godine“, navodi se u obrazloženju Rešenja o otkazu o radu.

 

U ovom dokumentu se navodi i da je drugi sindikat Nezavisnost Leskovac  Agencije za lokalni ekonomski razvoj – Gradski sindikat uprave, pravosuđa i policije,  dostavio svoje mišljenje istoga dana kada je i zatraženo, 7. 11. i da se u njemu navodi da je „odluka Upravnog odbora ALER-a od 4.11. u skladu sa zakonom i da direktor ALERA treba da postupi u skladu sa odlukom“.

 

Sem Ivane Trajković, otkaz su dobili  bivši direktor ALER-a Bratislav Cvetković i nekadašnji  pomoćnik gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, Predrag Arsić.

 

Nova Naša reč sprovodi  projekat “Kako protiv mobinga” u okviru koga je i pisala o ovom slučaju.

 

 

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*