Treba još 500 miliona za fabriku vode

VLASOTINCE

Trinaest miliona dinara utrošeno je za rekonsturkciju vodozahvata u
Boljaru koji je oštećen u januarskim poplavama. Ovaj novac su obezbedili opština Vlasotince i JP Srbijavode.
Direktor Javnog preduzeća Srbijevode Goran Puzović smatra da se “dobra saradnja” opštine i ovog preduzeća videla na delu i u januaru, kada je pomoću pumpi koje je država nabavila omogućeno da se u najmanjoj mogućoj meri oseti nedostatak vode.
Puzović nije rekao da je obaveza Srbijavode da vodi računa o vodama koje su im poverene na staranja a za šta gradjani izdvajaju novac.

-Vodosnabdevanje je apsolutni prioritet i država će nastojati da omogući u narednih pet godina da sva mesta koja imaju probleme sa vodosnabdevanjem budu potpuno uređena i da svi ljudi imaju vodu za piće,- rekao je Puzović .

Direktor JKP Vodovod Zvonko Ilić rekao je da se vodom za piće iz Boljara snabdeva 24.000 stanovnika.

-Zahvatanje vode za vodozahvata bilo je onemogućeno do 24.avgusta. Snalazili smo se prepumpavanjem i iz alternativnog vodozahvata na Rastavnici,- rekao je Ilić.

Sem vodozahvata rekonstruisana je i crpna stanica, rekao je predsednik opštine Vlasotince i dodao da će do kraja septembra biti postavljena i nova pumpa. On je rekao i da predstoji rekonstrukcija fabrike vode i da je u toku izraga projekta što će biti finansirano iz opštinskog budžeta. Očekuje pomoć države jer je , kaže ova investicija vredna oko 500
miliona dinara.

-Naravno da će država brinuti i kada bude gotov projekat rekonstrukcije fabrike vode. Predsednik je najavio u programu 2020-2025. da poseban poseban segment čine otpadne vode i vode za piće,- izjavio je Puzović.

Radove na sanaciji vodozahvata u Boljaru izvodilo je preduzeće HSV.

M.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*