TeraSteel – prvo mesto na tržištu termoizolacionih panela u 2019. godini

LESKOVAC

(PR)

TeraSteel, je deo kompanije TeraPlast Group, najvećeg rumunskog proizvođača građevinskog materijala i lider je na tržištu termoizolacionih panela u Srbiji prema studiji za istraživanje tržišta kompanije Neomar Consulting za 2019. godinu.

Studija je sprovedena u periodu od januara do decembra 2019. godine. Procenjuje se da je vrednost tržišta termoizolacionih panela u Srbiji preko 50 miliona evra, što je povećanje od 9% u odnosu na 2018. godinu. Srpsko tržište termoizolacionih panela je u 2019. godini dostiglo skoro tri miliona kvadratnih metara, što predstavlja povećanje od 17% u odnosu na 2018. godinu.

TeraSteel zauzima prvo mesto na srpskom tržištu termoizolacionih panela, sa tržišnim učešćem od 27%. Prve tri kompanije na srpskom tržištu imaju tržišni udeo od 47%, a u ukupnoj količini 51%.

„Imamo jak tim i čvrstu mrežu partnera sa kojima smo uspešno sarađivali na brojnim projektima. Neprestano se razvijamo i nudimo zaokružen portfolio rešenja, a najnoviji je Lead by TeraSteel, novi koncept hale “ključ u ruke”, za zgrade budućnosti. U Srbiji smo broj jedan nakon samo 2 i po godine od početka pokretanja proizvodnje. To nam pokazuje da smo na dobrom putu i naša odlučnost, naša strategija i snažna veza sa partnerima su ključ uspeha. I dalje ćemo naporno raditi, ispunjavajući očekivanja naših klijenata i vodeći se sloganom koji nas definiše: odlučnost, delokalizacija, digitalizacija i razvoj “, (na engleskom 4D: determination, delocalization, digitalization and development), izjavio je Aleksander Petrov, komercijalni direktor TeraSteel Srbija.

Ista studija kompanije Neomar Consultinga pokazuje da je TeraSteel Rumunija zauzela prvo mesto na rumunskom tržištu termoizolacionih panela u 2019. godini s tržišnim učešćem od 20,9%. U Rumuniji se tržište termoizolacionih panela procenjuje na 130 miliona evra.

Prošle godine TeraSteel Rumunija i TeraSteel Srbija imale su najbolju maržu profita od svih kompanija u TeraPlast grupi. Njihov promet porastao je za 18% u 2019. godini, na 65 miliona evra, dok je EBITDA zabeležila porast od 42% u odnosu na 2018. godinu, od 8 miliona evra.

U prvom kvartalu 2020. godine, dve fabrike TeraSteel-a su nastavile da beleže porast od 24% u odnosu na prvi kvartal 2019. godine.

Proizvodi TeraSteel Rumunije i Srbije prisutni su u 25 evropskih zemalja, a u 2019. godini izvoz čini 58% prometa.

Fabrika TeraSteel Srbija nalazi se u Leskovcu, a otvorena je u oktobru 2017. godine, nakon što je kupila imovinu jedne od fabrika InterLemind-a. Proizvodni kapacitet fabrike premašuje 2 miliona kvadratnih metara sendvič panela godišnje i trenutno proizvodi: sendvič panele od poliuretanske pene (PUR i PIR), sendvič panele od mineralne vune (MW) i samonosivi trapezoidni lim.

Prošle godine TeraSteel je lansirao Lead by TeraSteel, novi koncept po sistemu ključ u ruke, za zgrade budućnosti koje su održive i imaju mogućnost ponovne upotrebe. Ovo poslednje rešenje koje nudi TeraSteel proizvedeno je od vrhunskih proizvoda i nije štetno za okolinu. Vlasnici hala Lead by TeraSteel imaju pravo na sertifikate LEED4 i BREEAM (najviši sertifikati u oblasti održivosti).

O TeraPlast Grupi

Sa istorijom dužom od 120 godina, TeraPlast grupa danas je najveći rumunski proizvođač građevinskog materijala. Grupu čine sledeće kompanije: TeraPlast, TeraSteel Rumunija i Srbija, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling i TeraPlast Mađarska.

Grupu na Bukureštanskoj berzi kompanija predstavlja TeraPlast – matično društvo Grupe – čijim se akcijama trguje pod simbolom TRP. Odnosi sa investitorima i uspešnost korporativnog upravljanja ocenjeni su i nagrađeni u 2019. godini s najvišom ocenom, 10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*