ŠTA JE ISTINA O „SLAVUJEVOM DOBU“?

LESKOVAC

 

Dragan Bujošević, direktor RTS-a, izjavio je za Novu Našu reč da ne postoji nikakav dogovor sa autorima „Slavujevog doba“. Usmeni dogovori najjednostavniji su način da se šire laži, rekao je Bujošević, i naglasio da se „Slavujevo doba“ ne nalazi u planu rada javnog servisa u narednih nekoliko godina.

Obilne padavine ugrozile su pojedina domaćinstva u Bobištu, naselju Kumanlak i drugim delovima grada, koja su obišli čelnici lokalne vlasti, kao i ostale delove teritorije grada. Ovom prilikom konstatovano je da zbog svog položaja stradaju uvek ista domaćinstva, ali je i upućen apel građanima da se više angažuju oko zaštite svoje imovine. Nova Naša reč izveštava o tome kavo je stanje nakon obilnih padavina i  u drugim opštinama našeg okruga.

Epidemija salmonele je u opadanju, tvrde u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje, a broj registrovanih slučajeva se povećava jer se registruju retroaktivno, kod dece koja su već ozdravela.

Koalicija okupljena oko SNS-a  obeležila je 6. novembar, četvorogodišnjicu od preuzimanja vlasti u gradu, o čemu  piše najnoviji broj Nove Naše reči. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović ovom prilikom je istakao da Leskovac danas nije kao što je bio pre četiri godine. On je pobrojao infrastrukturne i ostale objekte koji su realizovani u prethodnom četvorogodišnjem periodu, kao i planove za naredni četvorogodišnji period.

Na poslednjoj sednici Gradskog veća doneto je niz značajnih odluka – za učenike iz metarijalno ugroženih porodica izdvojeno je 7 miliona dinara za nabavku knjiga, u oblasti zaštite životne sredine odobreno je 12 projekata, a bilo je reči i o samoneli, kao i o tome šta je sporno u realizaciji projekta „Slavujevo doba“, o čemu opširnije izveštava Nova Naša reč.

Za Novu Našu reč govori predsednik Izvršnog odbora DS-a Radoslav Milojčić Kena, koji komentariše stanje u leskovačkom odboru nakon ostavke predsednika Živojina Stankovića, kao i stanje u stranci nakon nedavno održane izborne skupštine.

O tome koliko ima Leskovca u programima javnog servisa i da li javni servisi, koje finansiraju svi građani, ispunjavaju javni interes, bilo je reči na debati o javnim medijskim servisima, održanoj u okviru projekta koji sprovodi Edukacioni centar.

U ovom broju Nova Naša reč predstavlja našeg sugrađanina Lazara Girića, poznatog po tome da je ispred kapije svoje kuće postavio klupu i česmu, kako bi se prolaznici odmorili i osvežili. Koji su motivi da ovako nešto uradi i o tome kako izgleda „Lazarov mali raj“, prelepo uređeno dvorište i kuća, reportažu u reči i slici donosi Nova Naša reč.

Ono po čemu je osnovna škola „Vuk Karadžić“ specifična je učenje kineskog jezika, znakovnog jezika, matematičko odeljenje, ali i po uvođenju produženog boravka za učenike prvog i drugog razreda. Kako sve to izgleda u praksi i kako funkcioniše, piše Nova Naša reč.

U ovlasti kulture leskovački nedeljnik, između ostalog, piše o otvaranju Oktobarskog likovnog salona, dok u sportskoj rubrici o plivanju, odbojci, karateu i ostalim dešavanjima u sportu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*