Šta građani zameraju lokalnim vlastima

LESKOVAC

Leskovčani su procentulano (23%) najmanje zadovoljni nejednakim ostvarivanje prava svih građana u opštini a smatraju da treba ulagati u omladinsku politiku i mogućnosti za mlade (33%), pokazuju rezultati istraživanja javnog mnjenja pod nazivom „Zadovoljstvo građana kvalitetom života u lokalnoj zajednici i uslugama lokalnih samouprava“ koje je sprovedeno uz podršku Vlade Švajcarske preko programa Swiss PRO .

U Bojniku je problem stanje u saobraćaju (23%), a treba ulagati u vodovod i kanalizaciju (21%).

U Lebanu stanje u saobraćaju kao problem vidi 24% meštana, a sličan procenat (25%) smatra da je upravo to prioritet za ulaganje uz omladinsku politiku i mogućnosti za mlade (25%).

U Vlastincu je problem ostvarivanje prava svih građana u opštini (38%), a treba ulagati u omladinsku politiku i mogućnosti za mlade (47%).

Kada se ovogodišnji rezultati uporede sa ranijim istraživanjima u Leskovcu je primetan pozitivan trend u funkcionisanju gradskih službi i oceni životnog standarda, a negativan trend je u informisanosti o radu gradske uprave kao i u utisku da lokalna vlast vodi računa o građanima.

U Bojniku je pozitivan trend informisanost o radu opštine, poverenje u opštinske institucije, brzina obavljanja poslova u opštini i životni standard, a negativan utisak da lokalna vlast vodi računa o građanima, razlozi za podnošenje žalbi na rad službenika, korumpiranost opštinskih službenika i upoznatost sa načinom raspodele opštinskog budžeta.

Lebančani u anketama nisu pokazali ništa pozitivno u odnosu na ranije, a negativan trend imaju opšti odnos građana prema opštini i opštinskim institucijama i korumpiranost opštinskih službenika.

U Vlasotincu je bolje nego ranije funkcionisanje opštinskih službi, funkcionisanje opštih poslova i životni standard, a negativni trend informisanost o radu opštine, poverenje u opštinske institucije i razlozi za podnošenje žalbi na rad službenika.

I.S.-Lj.S.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*