Sportski centar grade na obali Vlasinskog jezera

Opština Surdulica podnela je Ministarstvu zaštite životne sredine zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje sportskog centra „Vodeničište“. Reč je o lokcijiji u blizini Vlasinkog jezera, na kojoj je planirana gradnja terena sa tribinama, teniskog i košarkaškog terena, staze za bicikle, adrenalinskog parka, prostora za stoni tenis na otvorenom…, piše Biznis.rs

Na obali Vlasinskog jezera gradiće se sportski centar „Vodeničište“

Foto: Pixabay.com

Prema idejnom urbanističko-arhitektonskom rešenju predviđene su četiri funkcionalne zone, međusobno povezane stazama: sportsko-rekreativna zona, zabavno-rekreativna zona, parking prostor i zelenilo.
Sportsko-rekreativna zona smeštena je u južnom delu katastarske parcele. Ukupna površina ove zone iznosi 6.565 metara kvadratnih, što predstavlja 27,11 odsto ukupne zauzetosti parcele, piše eKapija.

U sportsko-rekreativnoj zoni predviđena je izgradnja multifunkcionalnog sportskog terena sa tribinama, kao i teniski teren, košarkaški teren sa tribinama, staza za bicikle, rolere, skejt – „PUMP TRACK“, adrenalinski park, teretana na otvorenom, stoni tenis na otvorenom i parking za bicikle.

Zabavno-rekreativna zona smeštena je u središnjem delu lokacije i zauzima 3.403 metara kvadratnih, odnosno 14,05 odsto ukupne zauzetosti parcele. U njoj su predviđeni ugostiteljski objekat – kafe bar sa platom i bazenom, letnja scena i dečije igralište.

Na 2.260 metara kvadratnih (9,33 odsto ukupne površine) predviđen je parking prostor za automobile i bicikle, dok je uz priobalje, na 12.428 metara kvadratnih planirana zona uređenog zelenila, koja treba da zauzima više od polovine ukupnog kompleksa.

Predviđa se fazna gradnja, tako da se u svakoj fazi obezbedi nesmetano funkcionisanje u smislu saobraćajnog pristupa, parkiranja, uređenja slobodnih i zelenih površina i zadovoljenje infrastrukturnih potreba.


Urbanistički projekt i idejno rešenje izradio je Atelje za projektovanje i inženjering GEA iz Vranja. Glavni projekat izradio je Energoprojekt – urbanizam i arhitektura.

Izvor: Biznis RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*