Sindikat zaposlenih policije: MUP ne uplaćuje penzijsko osiguranje

LESKOVAC

Rukovodstvo Sindikata Zaposlenih Policije uputilo je zahtev Tužilaštvu da se protiv odgovornih lica iz Ministarstva unutrašnjih poslova sprovede istraga o eventualnoj zloupotrebi službenog položaja.

„Smatramo da je od strane odgovornih u MUP-u došlo do zloupotrebe službenog položaja iz razloga što Minstarstvo unutrašnjih poslova, novčana sredstva koja se odbijaju zaposlenima od zarada na osnovu PIO fonda nije uplaćivalo na račun PIO fonda, te se penzionisanim radnicima MUP-a umesto konačnih rešenja za penziju izdaju privremena rešenja uz obrazloženje da MUP nije uplatio po nekoliko godina staža,“ navodi Sindikat u saopštenju.

Rukovodstvo sindikata smatra da je ovakav postupak Ministarstva unutrašnjih poslova skandalozan, protivzakonit i postavlja pitanje ko je zloupotrebio službeni položaj, doneo odluku da se novčana sredstva zaposlenih od njihovih zarada namenjena uplati PIO fondu koriste za
druge stvari, a ne za ono za šta su namenjena. Oni pitaju šta da očekuju zaposleni u mnogim ministarstvima i u privatnim firmama „kada vrh Države i Ministarstvo unutrašnjih poslova krši zakon“.

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*