Šest medalja za vlasotinačke atletičare

Prvenstvo Centralne Srbije za mlađe pionire i mlađe juniorke održano je u Kruševcu. Na atletskom stadionu, po izuzetno toplom i sparnom vremenu, mladi atletičari borili su se da se sa što boljim rezultatima pozicioniraju pred državno prvenstvo koje će se održati 13. jula.

Ekipu AK „ Vlasotince“ činilo je osam mlađih pionira koji su osvojili ukupno šest medalja. Kristina Milenković je u skoku u dalj osvojila prvo mesto sa ličnim rekordom od 5,20 metara i tako došla do pozicije broj 2 po rang listama za ovu godinu u Srbiji, u kategoriji mlađih pionirki. Una Gligorijević je pobedila na stazi od 1.000 metara u hodanju sa rezultatom 4:54,47 i tako nastavila kontinuitet rezultata ispod 5 minuta što će sigurno u boljim vremenskim uslovima da rezultira još boljim rezultatom.

Marija Milosavljević je osvojila drugo mesto u bacanju diska sa 17,47 metara, dok je u svojoj primarnoj disciplini bacanje kugle osvojila 5. mesto sa rezultatom 9,08 metara.

Danka Ljubenović je osvojila 2. mesto u hodanju na 1000 metara sa vremenom 5:42,59.
Bogdan Ilić je u skoku u dalj osvojio 3. mesto sa 4,71 metara. Isti plasman postigla je i Dunja Petković u hodanju na 1.000 metara sa vremenom 6:14,78.

Danilo Petrović je u trci na 200 metara osvojio 4. mesto sa vremenom 29,76 što je njegov lični rekord. Nikolina Filipović je u trci na 800 metara osvojila 6. mesto sa vremenom 2:37,95.

Uporedo su se takmičili i mlađi juniori. Za Atletski klub „Vlasotince“ nastupale su Jovana Lepojević i Natalija Stojadinović u trci na 400 metara, dok je Anđela Stanković nastupila u trci na 100 metara.

“Mlađe juniorike su nastupale u starijim kategorijama iako su još uvek starije pionirke pa je njihov plasman i rezultat u skladu sa njihovim godinama. Jedina mlađa juniorka Anđela Đikić je u trci na 800 metara osvojila 3. mesto sa 2:48,81. Ovi takmičari su poneli najveći teret proteklih mesec i po dana učestvujući na školskim takmičenjima i mitinzima, tako da ćemo ovu nedelju da iskoristimo za regeneraciju, a zatim nas naredne tri nedelje očekuju individualne pripreme za državno prvenstvo koje će se održati 13. jula u Kraljevu”, informiše nas trener Predrag Filipović.

VS/MN

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*