Ples Vickovih pionira

U životu ništa bolje ne uspeva tako dobro kao uspeh. Sportska takmičenja su mesta gde se po pravilu vrednuju sportski rezltati i zato je, po mnogima, sportski teren najmerodavniji kada se meri učinak jednog sportskog kolektiva. U nadmetanju pionira u Drugoj pionirskoj ligi ,,Jug” Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije i u konkurenciji deset klubova sa teritorije Jablaničkog i Pčinjskog okruga, pioniri Vlasine osvojili su prvo mesto i tako stekli pravo da se od naredne sezone takmiče u Prvoj ligi pionira i petlića u grupi JUG, pod ingerencijom Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije. Takmičarski rezultati seniora Vlasine bili su tokom cele sezone opterećeni borbom za opstanak na srpskoligaškom ,,Istoku” dok su fudbaleri omladinske selekcije zavredeli plasman u sredini tabele i zato je pionirska selekcija Vlasine u punoj meri osvetlila fudbalski obraz kluba iz varoši vlasotinačke.

Pred početak prvenstvenog meča seniora Vlasine i Jedinstva 1936 iz Kruševca malobrojni gledaoci na fudbalskoj ,,Rosulji” imali su priliku da vide malu svečanost predaje šampionskog pehara i medalja pionirima Vlasine. Iz ruke Igora Kocića, potpredsednika Stručne strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije uručeno je vredno priznanje u vidu pehara kapitenu pionira Vlasine dok su svi igrači dobili zlatne medanje za osvojenu šampionsku titulu.

Mladi naraštaj pionirskog uzrasta je veliko blago svakog kluba i baš zbog toga sa njima treba i moraju da rade treneri od autoriteta i integriteta koji će pored prenošenja fudbalskog znanja još i više raditi na pravom životnom usmerenju te fudbalske mladeži. Sa mnogo takta i znanja ovaj pionirski tim predvodio je trener Goran Đokić, poznatiji u fudbalskom svetu pod nadimkom ,,Vicko”, koji je i najzaslužniji za prvenstveni pionirski ples fudbalera Vlasine.

“Imali smo izuzetno tešku i napornu takmičarsku sezonu gde je još nekoliko ekipa plediralo na najviši plasman. Tu mislim pre svega na ekipu Trnovca od koje imamo samo bod više, a tu su bili i fudbaleri Puste reke iz Bojnika kao ozbiljan takmac u borbi za prvo mesto. U finišu prvenstva kada je to bilo najpotrebnije naši pioniri pokazali su svoju pravu vrednost i kvalitet i tako zasluženo, po mišljenju mnogih, osvojili prvo mesto – u kratkim crtama rezimire trener Goran Ćokić uspeh svojih mladih fudbalera.

NNR: Gde vam je bilo najteže u borbi za bodove?

“Trener G. Đokić: – “Svaka utakmica bila je teška za sebe. To su mali dečaci koji ponekad ne mogu da izdrže pritisak važnosti svake utakmice, jer svaka ekipa je na teren izlazila sa željom da taj teren napusti kao slavodobitnik. Upravo zbog toga sve utakmice imale su puno naboja i neizvesnosti u pogledu krajnjeg ishoda. Naša pionirska družina umela je na pravi način da valorizuje svoj potencijal i znanje i da tako prvenstvenu sezonu završi plasmanom na najvišem vrhu bodovne tabele.”

NNR: Plasman u viši rang takmičenja donosi novu neizvesnost. Koja su vaša nadanja u novom višem rangu ?

“Naša ekipa i naši igrači koji su u tek završenoj sezoni igrali neće moći više da budu, zbog godina, članovi ove pionirske selekcije. Najveći broj njih od nove sezone biće sa prefiksom kadet i imaće priliku da igraju utakmice u konkurenciji kadeta, pošto su zbog godina izgubili pravo nastupa za ekipu koja igra u konkurenciji pionira.”

NNR: Vlasina je godinama unazad važila za klub sa velikim potencijalom u konkurenciji igrača iz mlađih selekcija. Kakva je sada situacija kada su u pitanju mlađe selekcije ?

“Novo i mlado rukovodstvo kluba želi i pokušava da vrati sve vrednosti blaga koje kao pozitivni benefiti stižu iz mlađih selekcija, jer samo igrači koji su ponikli na legendarnoj ,,Rosulji” imaju mnogostruko veći značaj u pisanju pozitivnih i vrednih rezultata kluba koja svojim imenom već više od jednog veka ispisuje zlatne stranice Vlasine, a koje na pravi način poštuje i vrednuje fudbalska Srbija. Ne sme se prenebregnuti činjenica da su skoro svi klubovi iz Srbije, a posebno na jugu naše zemlje u godinama kada im je bilo teško menjali svoje ime. Fudbalska Vlasina to nikad nije učinila i zato je Vlasina fudbalska dragocenost Vlasotinca i fudbalske Srbije” – uveren je Goran Đokić, trener šampionske ekipe pionirskog uzrasta Vlasine iz Vlasotinca, koja je bila najbolja u konkurenciji sledećih klubova: Trnovac (Veliki Trnovac), Pusta reka (Bojnik), Sloga (Leskovac), Jedinstvo (Bošnjace), BSK (Bujanovac), SU Prestiž – Joca Ristić (Vranje), SFK Morava (Vladičin Han), OFK Vranje (Vranje) i Radan (Lebane).

PIONIRSKA EKIPA VLASINE

“Šampionski sastav naše ekipe sačinjavali su: Pavle Kuculović, Vuk Petrović, Ognjen Pešić, Veljko Stefanović, Lazar Stojanović, Đorđe Kocić, Jovan Stamenković, Martin Savić, Nemanja Stanković, Dimitrije Mitrović, Luka Đikić, Ognjen Stojiljković, Vukašin Petković, Mateja Jovanović, Aleksandar Stojković, Božidar Stanković, Veljko Stojković, Bogdan Miljković, Đorđe Cekić, Filip Stanković i Luka Todorović i svima njima pripada pobednička slava” – kao pravi pedagog trener Đokić pomenuo je sva imena koja su zaslužna za šampionsku titulu, za razliku od nekih koji sebe najviše hvale u radu sa mlađim slekcijama Vlasine, a da su njihovu rezultati u najmanju ruku minorni.

VS/SM

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*