Saopštenje Vaterpolo kluba “Vidra”

LESKOVAC

Našoj redakciji je stiglo saopštenje Vaterpolo kluba „Vidra“ u vezi dodele finansijskih sredstava sportskim klubovima i udruženjima od strane Gradskog veća Grada Leskovca za 2020. godinu i raznih komentara nastalih tim povodom.
Saopštenje prenosimo u celosti:

„Poštovani,
zbog zluradih komentara i natpisa koji se postavljaju na društvenim mrežama i portalima na vest o dodeli novca sportskim klubovima u Leskovcu od strane Gradskog veća, gde dva vaterpolo kluba iz Leskovca nisu dobili novčana sredstva za takmičenje u 2020. godini VK „Vidra“ ovima putem izdaje:
SAOPŠTENJE
VK „Vidra“ je osnovan dana 30.01.2019 godine i nesporno je da Odluka koju je donelo Gradsko veće da klub ne dobije novčana sredstva, jer ne ispunjava uslove po Pravilniku o kategorizaciji sportskih organizacija, nije politički motivisana, a tokođe nije nezakonita.
Problem jesu samo 30 dana postojanja, ali naprosto Zakon o sportu mora da se poštuje. Nismo jedini koji smo se našli u toj situaciji. Istu sudbini podelila su još dva kluba. Svesni smo toga, te stoga komentari koji se daju na društvenim mrežama u ime našeg kluba, a ne potiču ni ti od strane Uprave niti od strane naših igrača, štete klubu i igračima koje politika ne zanima. To su igrači koji već osam godina pet dana u nedelji vredno treniraju čekajući svoju šansu za ulazak u veći rang takmičenja. Splet okolnosti koji je doveo do toga da budu članovi novofomiranog kluba ne utiče na njihov sportski duh i nastavak započetog rada. Mi smo i u 2019. godini, iako nismo bili korisnici sredstava od strane Grada Leskovca uspešno nastupili na turnirima sopstvenim sredstvima, donoseći svoje prve trofeje. Klub učestvuje isključivo na sportskim manifestacijama i sportskim takmičenjima i ima upravu koja je jedina merodavna da daje komentare i izjave u ime kluba. Klub treba da nastupi u 2020. godini u takmičenju Druga liga Srbije i jedino je za to aplicirao kod Grada stavarnim iznosom troškova, a ne fiktivnim iznosom. Sigurni smo da će Grad Leskovac nađi načina da podrži vaterpolo u Leskovcu. Jedno je klubu koji želi takmičenje dati novac za to, a drugo je ne opravdati data sredstva po projektu. Igrači u klubu nisu davali nikakve izjave niti su komentarisali po portalima Odluku veća Grada Leskovca, njihovo je da igraju vaterpolo, a uprava da rešava problem obezbeđenja novčanih srdstava, te se stoga komentarima napisanim u njihovo ime nanosi šteta našem klubu čiji je jedini cilj vaterpolo igra.
U nadi da će 2020 godina za klub biti još uspešnija od predhodne i da će se problem finasiranja učešća kluba na takmičenju Druga liga Srbije uspešno rešiti, svim sportistima Grada Leskovac želimo mnogo sportske sreće i uspeha na borilištima.

Uprava VK „Vidra““

Neka Vaš komentar bude prvi

Odgovorite

Vaša email adresa neće biti objavljena.


*